Se schimbă legea: Închisoare pentru șoferii care circulă cu ITP-ul expirat

Numărul şoferilor care circulă cu ITP-ul expirat creşte încontinuu, iar Ministerul Afacerilor Interne, Direcţia Per mise şi Înmatriculări şi Registrul Auto Român au decis să schimbe legea.

În momentul expirării ITP-ului unei maşini, RAR va anunţa Direcţia de Permise şi Înmatriculări. Înmatricularea maşinii în cauză va fi suspendată. Iar poliţiştii îi vor opri în trafic pe şoferii vizaţi, talonul maşinii va fi reţinut şi conducătorii auto – amendaţi.

ELIT

Doar că, până la sancţiuni, nimeni nu îi va notifica şi pe şoferi, care astfel se vor face vinovaţi şi de conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice – o infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 3 ani.

Momentan, sancţiunea aplicată celor care uită să facă la timp Inspecţia Tehnică Periodică este amendă cu până la 2000 de lei.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Ghita 8 februarie 2018 at 20:25

Ce tara de paranoici. Ptr orice fleac închisoare. De parcă închisoarea se face gratis. Măriți fraților amenda și când sunt prinși mașină sa fie indisponibilizata sa nu o mai miște decât pe platformă. Dar ca orice anunț pompos nu se va aplica niciodata

Tara lui Papura Voda 8 februarie 2018 at 21:29

Omori pe cineva, scapi cu suspendare.
Circuli cu ITP-ul expirat, faci inchisoare.
#fucklogic

Reka 9 februarie 2018 at 11:07

daca pentru furt a 140 milioane euro iei 4 ani cu suspendare iar pentru ITP suspendat iei 1-3 ani cu executare sau cu suspendare, nu mai bine aplici prima varianta si iti cumperi o masina noua tot cu o luna inainte de expirarea ITP ? iti faci abonament la o firma care in luna x iti trimite o masina noua, ca sa nu te mai chinui sa ti minte si o da la rabla pe cea veche

Marius 9 februarie 2018 at 10:27

Daca uiti de la 1 la 30 de zile ar trebui sa fie amenda apoi amenda mai mare da in nici un caz inchisoare.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...