Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Se renunță la motoarele diesel în Europa. Din 2022 un mare producător le scoate din fabricație

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se renunță la motoarele diesel în Europa. Din 2022 un mare producător le scoate din fabricație

Noi veşti proaste pentru posesorii de maşini cu motoare diesel sau pe benzină din Europa: tot mai multe ţări şi producători auto întorc spatele acestor tehnologii. Începând cu 2022, cei care vor să-şi cumpere o astfel de maşină rămân fără o opţiune, un mare producător auto anunţând că va renunţa la ele.

Grupul nipon Honda Motor a anunţat miercuri că va electrifica toate automobilele sale europene în următorii trei ani şi va renunţa la producerea vehiculelor cu motoare pe benzină şi pe motorină până în 2022, în favoarea modelelor hibride şi electrice, informează Sky News. Iniţial, Honda, al treilea producător auto din Japonia, informase că va electrifica toate automobilele sale europene până în 2025.

Vicepreşedintele Honda pentru Europa, Tom Gardner, a declarat că decizia va modifica în mod considerabil gama de maşini oferite de companie. „Honda este cel mai important producător global de motoare şi suntem decişi să nu mai producem până în 2022 maşini pe benzină şi pe motorină în Europa”, a spus acesta.

În ultimele luni, tot mai mulţi producători auto au decis să reducă producţia de automobile diesel pentru a respecta normele mai stricte privind emisiile poluante. Planul grupului nipon vizează un obiectiv pe termen lung, conform căruia automobilele electrice ar urma să reprezinte două treimi din linia sa de produse în anul 2030 faţă de mai puţin de 10% în prezent.

Până în 2020, potrivit ţintelor stabilite de Uniunea Europeană, emisiile de CO2 trebuie reduse la 95 de grame per kilometru pentru 95% din autoturisme, faţă de media actuală de 120,5 grame per kilometru, o cifră care a crescut recent ca urmare a preferinţei consumatorilor pentru SUV-uri. Toate automobilele noi din UE trebuie să respecte această ţintă în 2021.

Pentru Honda, scăderea cererii pentru vehiculele cu motoare diesel şi noile standarde mai dure privind emisiile poluante i-ar fi pus sub semnul întrebării viitorul în Europa. În luna februarie a acestui an, Honda a anunţat că în 2021 îşi va închide singura uzină din Marea Britanie, o decizie care înseamnă pierderea a 3.500 de locuri de muncă.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea