Se pregătește licitația pentru extinderea Spitalului Municipal din Sebeș

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Se pregătește licitația pentru extinderea Spitalului Municipal din Sebeș • Valoarea lucrărilor a fost actualizată la 90,5 milioane de lei

Consilierii locali din Sebeș au votat în cadrul unei ședințe recente actualizarea devizului general pentru obiectivul de investiții ”Extindere Spital Municipal Sebeș”, valoarea totală a investiției fiind majorată la 90.584.942,28 de lei TVA inclus, adică circa 19,27 de milioane de euro pentru construcție și dotări. În aprilie 2018 a fost aprobată predarea amplasamentului destinat extinderii Spitalului Municipal Sebeș către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții.

Este vorba despre un teren în valoare de 5198 de metri pătrați, în apropierea actualei clădiri a spitalului situată pe strada Șurianu din municipiu. Acolo este prevăzută construcția unui nou corp de clădire, separat, dar cu legătură fizică față de cel existent, la nivelul parterului. La demisol se regăsesc blocul alimentar și vestiarele personalului. Parterul include compartimentul de primiri urgențe, secțiile de chirurgie, ortopedie și oftalmologie.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Practic legătura cu spitalul existent se face la nivelul parterului, printr-un tunel. La etajul I va fi secţia de ginecologie, cea de nou-născuți, pediatrie și obstetrică. La etajul II va fi blocul operator cu 5 săli de operație, ATI și zona de sterilizare.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Spitalul Municipal Sebeș este înființat în anul 1912 și dispune de un număr de 231 de paturi în următoarele specialități: interne, cardiologie, chirurgie, ORL, ortopedie, ATI, boli contagioase, obstetrică-ginecologie, neonatologie, neurologie, recuperare medicală, pediatrie oftalmologică. Spitalul deservește o populație de circa 60.000 de locuitori, cu o arie foarte mare de răspândire, inclusiv în zona de munte.

În prezent în structura spitalului nu există un compartiment de Primiri Urgențe, ci doar o cameră de gardă care este suprasolicitată cu cele circa 2500 de cazuri lunar.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei