Rămâi conectat

Ştirea zilei

Se pregătește licitația pentru extinderea Spitalului Municipal din Sebeș

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Se pregătește licitația pentru extinderea Spitalului Municipal din Sebeș • Valoarea lucrărilor a fost actualizată la 90,5 milioane de lei

Consilierii locali din Sebeș au votat în cadrul unei ședințe recente actualizarea devizului general pentru obiectivul de investiții ”Extindere Spital Municipal Sebeș”, valoarea totală a investiției fiind majorată la 90.584.942,28 de lei TVA inclus, adică circa 19,27 de milioane de euro pentru construcție și dotări. În aprilie 2018 a fost aprobată predarea amplasamentului destinat extinderii Spitalului Municipal Sebeș către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții.

Este vorba despre un teren în valoare de 5198 de metri pătrați, în apropierea actualei clădiri a spitalului situată pe strada Șurianu din municipiu. Acolo este prevăzută construcția unui nou corp de clădire, separat, dar cu legătură fizică față de cel existent, la nivelul parterului. La demisol se regăsesc blocul alimentar și vestiarele personalului. Parterul include compartimentul de primiri urgențe, secțiile de chirurgie, ortopedie și oftalmologie.

Practic legătura cu spitalul existent se face la nivelul parterului, printr-un tunel. La etajul I va fi secţia de ginecologie, cea de nou-născuți, pediatrie și obstetrică. La etajul II va fi blocul operator cu 5 săli de operație, ATI și zona de sterilizare.

Spitalul Municipal Sebeș este înființat în anul 1912 și dispune de un număr de 231 de paturi în următoarele specialități: interne, cardiologie, chirurgie, ORL, ortopedie, ATI, boli contagioase, obstetrică-ginecologie, neonatologie, neurologie, recuperare medicală, pediatrie oftalmologică. Spitalul deservește o populație de circa 60.000 de locuitori, cu o arie foarte mare de răspândire, inclusiv în zona de munte.

În prezent în structura spitalului nu există un compartiment de Primiri Urgențe, ci doar o cameră de gardă care este suprasolicitată cu cele circa 2500 de cazuri lunar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea