Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ştirea zilei

Se poate semna contractul pe lotul 1 al Transalpinei de Apuseni, cu Elis Pavaje: CNSC a respins contestația Prenis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se poate semna contractul pe lotul 1 al Transalpinei de Apuseni, cu Elis Pavaje: CNSC a respins contestația Prenis

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins pe fond, în cursul zilei de joi 24 noiembrie, contestația depusă de către Asocierea PRENIS S.R.L. – DIMEX-2000 COMPANY.

Asocierea PRENIS S.R.L. – DIMEX-2000 COMPANY mai are o cale de atac la Curtea de Apel Alba Iulia, dar CJ Alba poate semna contractul cu firma declarată câștigătoare, Elis Pavaje SRL, iar aceasta se va putea apuca efectiv de lucru.

CITEȘTE ȘI: Concurență acerbă pentru Transalpina de Apuseni, lotul 2: Patru ofertanți pentru contractul de peste 122 milioane de lei

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma licitației organizate de UAT Alba a fost declarată câștigătoare firma Elis Pavaje SRL, Asocierea PRENIS S.R.L. – DIMEX-2000 COMPANY contestând rezultatul la CNSC.

Din lotul 1 al Transalpinei de Apuseni face parte și o porțiune de la Aiud până la Măgina care în momentul de față este spartă, creând nemulțumiri pentru șoferii și locuitorii din zonă. Soluția CNSC și semnarea contractului este o veste bună și pentru mulți aiudeni.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a declarat pentru ziarulunirea.ro că „speră ca lucrările să înceapă în cel mai scurt timp”.

„Dacă CNSC-ul ne-a dat dreptate, o să semnăm contractul imediat, în momentul în care primim decizia de la CNSC, iar în maxim o săptămână vom da ordinul de începere a lucrărilor pe DJ 107 I”, a spus pentru ziarulunirea.ro, Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

CITEȘTE ȘI: Licitație de peste 122 de MILIOANE de lei pentru lotul 2 din Transalpina de Apuseni: CJ Alba caută constructor pentru restul de executat

Potrivit caietului de sarcini, până în prezent pe lotul 1 au fost executate lucrări în procent de aproximativ 29% din valoarea contractului de execuție, constând în: amenajarea terenului, terasamente, structură rutieră (strat de fundație din balast, strat de piatră spartă, strat de legătură din mixtură asfaltică), podețe tubulare de descărcare și podețe de acces, scurgerea apelor, lucrări de consolidări (fundație adâncită de parapet).

Lotul 1 din proiectul de modernizare a DJ 107 I are o lungime de 43,51 kilometri. Lucrările în continuare vizează reabilitare părții carosabile prin execuție fundație din balast și piatră spartă și două straturi de mixturi asfaltice; construire/reabilitare poduri și podețe; montare parapeți flexibili pe fundații izolate/adâncite.

Drumul judeţean are o lungime de circa 70 de kilometri şi străbate culmi de peste 1.000 de metri şi trece prin zone de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieniţe specifice Munţilor Trăscău. Finalizarea investiţiei va permite dezvoltarea turismului în această zonă defavorizată a Apusenilor. CJ Alba urmează să anunțe o licitație publică și pentru lotul doi, în lungime de 39 de kilometri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

„Blackout” la Vodafone în mai multe zone din Alba Iulia și Sebeș: Avaria încă NU a fost remediată nici la această oră

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Blackout” la Vodafone în mai multe zone din Alba Iulia și Sebeș: Avaria încă NU a fost remediată nici la această oră

Abonații companiei Vodafone din mai multe zone din municipiile Alba Iulia și Sebeș rămân în continuare fără cablu tv și internet, deoarece nu a fost reparată avaria care se preconiza că va fi remediată până ieri la ora 23.00.

În această dimineață la numărul de la deranjamente ni s-a spus că serviciile vor reveni în jurul orei 13.00.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reamintim că mii de oameni care au contract cu firma Vodafone au rămas marți seara fără televiziune prin cablu și internet în mai multe zone din Alba Iulia și Sebeș.

Este pentru a două oară în ultima lună când se întâmplă acest lucru, în data de 27 octombrie o avarie majoră a afectat rețeaua pentru mai mult de 24 de ore.

„În acest moment serviciile de internet și televiziune sunt afectate de avarii tehnice în orașele Alba Iulia și Sebeș. Vă asigurăm că lucrările de remediere sunt în plină desfășurare și echipele noastre vor restabili funcționarea serviciilor în jurul orei 23.00”, spune înregistrarea automată de la numărul de deranjamente


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Pensii 2023: Cu cât CREȘTE punctul de pensie de la 1 ianuarie. Ce ajutor bănesc vor primi cei cu venituri sub 3.000

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensii 2023: Cu cât CREȘTE punctul de pensie de la 1 ianuarie. Ce ajutor bănesc vor primi cei cu venituri sub 3.000

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, valoarea punctului de pensie va crește de la 1.785 lei, de la 1.586, conform proiectului de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare publicat marţi, 29 noiembrie, pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Începând cu anul 2024, valoarea se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică.

„Majorarea şi data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, se menţionează în proiect.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, proiectul prevede că, începând cu 1 ianuarie 2023, pensiile militare de stat ale căror cuantumuri brute recalculate, stabilite şi/sau actualizate, după caz, până la data de 31 decembrie 2017 şi indexate ulterior, în conformitate cu legislaţia în vigoare, aflate în plată la 31 decembrie 2022, se indexează din oficiu. Astfel, cele de până la 3.000 lei inclusiv se indexează cu 12,5%, fără să depăşească 3.256 lei, cele între 3.001 lei – 4.400 lei inclusiv se indexează cu 8,5%, fără să depăşească 4.687 lei, între 4.401 lei – 5.800 lei inclusiv se indexează cu 6,5%, fără să depăşească 6.103 lei, între 5.801 lei – 7.200 lei inclusiv se indexează cu 5,2%, fără să depăşească 7.518 lei, între 7.201 lei – 8.600 lei se indexează cu 4,4%, fără să depăşească 8.902 lei, şi între 8.601 lei – 10.000 lei se indexează cu 3,5%, fără să depăşească 10.000 de lei.

În ceea ce priveşte pensiile militare de stat stabilite începând cu data de 1 ianuarie 2018 şi indexate ulterior, în conformitate cu legislaţia în vigoare, aflate în plată la 31 decembrie 2022, acestea se indexează din oficiu, astfel: până la 3.000 lei inclusiv se indexează cu 3,8%, fără să depăşească 3.076 lei; între 3.001 lei – 4.400 lei inclusiv se indexează cu 2,5%, fără să depăşească 4.485 lei; între 4.401 lei – 5.800 lei inclusiv se indexează cu 1,9%, fără să depăşească 5.888 lei; între 5.801 lei – 7.200 lei inclusiv se indexează cu 1,5%, fără să depăşească 7.295 lei; între 7.201 lei – 8.600 lei se indexează cu 1,3%, fără să depăşească 8.687 lei; între 8.601 lei – 10.000 lei se indexează cu 1%, fără să depăşească 10.000 lei.

Proiectul mai prevede că în anul 2023 se acordă un ajutor financiar pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei. Acest ajutor va fi în cuantum de 1.000 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei, inclusiv, de 800 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei şi 2.000 lei, inclusiv, în cuantum de 600 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei şi 3.000 lei, inclusiv.

Ajutorul financiar se plăteşte în două tranşe, în lunile ianuarie 2023 şi, respectiv, octombrie 2023.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO UPDATE| ACCIDENT rutier la Alba Iulia: Doi răniți, după o coliziune între două autoturisme. Trafic îngreunat pe strada Cloșca

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Alba Iulia: Doi răniți, după o coliziune între două autoturisme. Trafic îngreunat pe strada Cloșca

Un accident rutier a avut loc în seara zilei de marți, 29 noiembrie, în jurul orei 18.40, pe strada Cloșca din municipiul Alba Iulia.

Din primele informații se pare că este vorba despre o coliziune între două autoturisme, una dintre mașini fiind proiectată într-un copac de pe marginea drumului.

Elit - Gustul Desăvârșit

La fața locului s-a deplasat o ambulanță SAJ și un echipaj de poliție care cercetează împrejurările în care s-a produs accidentul.

UPDATE: Traficul este îngreunat pe strada Cloșca din Municipiul Alba Iulia din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autovehicule. În urma coliziunii două persoane au fost rănite ușor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea