Rămâi conectat

Ştirea zilei

Se poate semna contractul pe lotul 1 al Transalpinei de Apuseni, cu Elis Pavaje: CNSC a respins contestația Prenis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se poate semna contractul pe lotul 1 al Transalpinei de Apuseni, cu Elis Pavaje: CNSC a respins contestația Prenis

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins pe fond, în cursul zilei de joi 24 noiembrie, contestația depusă de către Asocierea PRENIS S.R.L. – DIMEX-2000 COMPANY.

Asocierea PRENIS S.R.L. – DIMEX-2000 COMPANY mai are o cale de atac la Curtea de Apel Alba Iulia, dar CJ Alba poate semna contractul cu firma declarată câștigătoare, Elis Pavaje SRL, iar aceasta se va putea apuca efectiv de lucru.

CITEȘTE ȘI: Concurență acerbă pentru Transalpina de Apuseni, lotul 2: Patru ofertanți pentru contractul de peste 122 milioane de lei

În urma licitației organizate de UAT Alba a fost declarată câștigătoare firma Elis Pavaje SRL, Asocierea PRENIS S.R.L. – DIMEX-2000 COMPANY contestând rezultatul la CNSC.

Din lotul 1 al Transalpinei de Apuseni face parte și o porțiune de la Aiud până la Măgina care în momentul de față este spartă, creând nemulțumiri pentru șoferii și locuitorii din zonă. Soluția CNSC și semnarea contractului este o veste bună și pentru mulți aiudeni.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a declarat pentru ziarulunirea.ro că „speră ca lucrările să înceapă în cel mai scurt timp”.

„Dacă CNSC-ul ne-a dat dreptate, o să semnăm contractul imediat, în momentul în care primim decizia de la CNSC, iar în maxim o săptămână vom da ordinul de începere a lucrărilor pe DJ 107 I”, a spus pentru ziarulunirea.ro, Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

CITEȘTE ȘI: Licitație de peste 122 de MILIOANE de lei pentru lotul 2 din Transalpina de Apuseni: CJ Alba caută constructor pentru restul de executat

Potrivit caietului de sarcini, până în prezent pe lotul 1 au fost executate lucrări în procent de aproximativ 29% din valoarea contractului de execuție, constând în: amenajarea terenului, terasamente, structură rutieră (strat de fundație din balast, strat de piatră spartă, strat de legătură din mixtură asfaltică), podețe tubulare de descărcare și podețe de acces, scurgerea apelor, lucrări de consolidări (fundație adâncită de parapet).

Lotul 1 din proiectul de modernizare a DJ 107 I are o lungime de 43,51 kilometri. Lucrările în continuare vizează reabilitare părții carosabile prin execuție fundație din balast și piatră spartă și două straturi de mixturi asfaltice; construire/reabilitare poduri și podețe; montare parapeți flexibili pe fundații izolate/adâncite.

Drumul judeţean are o lungime de circa 70 de kilometri şi străbate culmi de peste 1.000 de metri şi trece prin zone de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieniţe specifice Munţilor Trăscău. Finalizarea investiţiei va permite dezvoltarea turismului în această zonă defavorizată a Apusenilor. CJ Alba urmează să anunțe o licitație publică și pentru lotul doi, în lungime de 39 de kilometri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO 1-2 martie 2024: Fărșangul de la Rîmetea, tradiţie populară la lăsarea secului, la prinderea Postului Paştelui. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

1-2 martie 2024: Fărșangul de la Rîmetea, tradiţie populară la lăsarea secului, la prinderea Postului Paştelui. PROGRAMUL Rîmetea, unul dintre cele mai frumoase sate din Transilvania este prima localitate rurală din România care a fost distinsă din partea Comisiei Europene cu premiul „Europa Nostra” pentru conservarea patrimoniului cultural și arhitectonic (1999) și Destinația Anului 2024 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea