Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Se elimină taxele pentru bagajele de mână: Biletele de avion, ieftinite masiv

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se elimină taxele pentru bagajele de mână: Biletele de avion, ieftinite masiv

În general, biletele de avion au un cost accesibil la cursele low-cost, problema intervine în momentul în care vrei să beneficiezi de anumite facilități, precum bagajele.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dacă nu ai călători cu niciun fel de bagaj și nu ai dori un loc preferențial, nu ai scoate prea mulți bani din buzunar. Însă companiile aeriene câștigă bani frumoși nu din prețul propriu-zis al unui bilet, ci tocmai din aceste opțiuni pe care le au la îndemână călătorii.

Din fericire, biletele de avion s-ar putea ieftini semnificativ
Uniunea Europeană va elimina taxele pentru bagajele de mână, conform unei decizii pe care a luat-o Parlamentul European.

Aleșii europeni au decis că trebuie să fie eliminată taxa suplimentară pentru acest tip de bagaj.

Prin urmare, după ce măsura va intra în vigoare, companiile aeriene low-cost nu vor mai avea voie să-ți perceapă bani în plus și vor trebui să-ți permită să urci la bordul aeronavelor cu bagajul pe care-l ai de mână, fără să-ți ceară achitarea taxelor care se aplică acum.

Vezi aici situația acestui român, dat jos dintr-un avion cu destinația Roma. Ce a descoperit personalul aeronavei înainte de zbor: ”Vă dau în judecată, da?”.

Cât de ieftin va fi un bilet de avion low-cost
Se estimează că impactul financiar în buzunarul călătorilor va fi unul mai mult decât semnificativ. Cursele low-cost vor deveni, astfel, și mai accesibile decât erau până în momentul de față.

Din estimările disponibile până acum în spațiul public, se pare că vorbim despre o scădere a costurilor biletelor cu 10-50 de euro.

Parlamentul European urmează să voteze decisiv asupra acestei măsuri chiar luna aceasta. Prin urmare, dacă ai zbor în perioada următoare nu te poți încă bucura de această decizie.

De când se ieftinesc biletele de avion?
Trebuie mai întâi să aștepți ca ea să primească undă verde finală de la aleșii europeni, după care va putea intra în vigoare și va începe să fie aplicată statelor membre, de la o anumită dată, pe care o vom afla tot de la Parlament, la momentul votării.

De asemenea, există posibilitatea ca măsura să sufere unele modificări sau chiar să fie respinsă, deși această ultimă variantă nu prea stă în picioare, dat fiind faptul că, potrivit proiectului, bagajele de mână sunt considerate a fi un bun de strictă necesitate al călătorilor, asupra căruia nu este corect să se instituie taxe suplimentare. Totuși, rămâne de văzut care va fi hotărârea finală pe această temă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea