Rămâi conectat

Curier Județean

Se destramă legiunea americană de la CSU Alba Iulia! Baschetbalistele Parker şi Harrison au oferte în campionate mai puternice din Europa şi vor să plece

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Tobin e curtată în Italia, Abramzon depinde de participarea în cupele europene

CSU Alba Iulia se va despărţi în această de minimum trei dintre „stranierele” ce au activat în acest sezon în Cetatea Marii Uniri, Nadia Parker, Taneisha Harrison, Becca Tobin şi Ekaterina Abramzon având oferte mult mai consistente financiar din alte campionate mai puternice ale Europei şi sunt foarte decise să plece. „Atât Parker cât şi Harrison ne-au transmis în ultimele discuţii că intenţionează să evolueze în alte campionate mai puternice, au alte priorităţi în privinţa carierelor. A rămas să mai ţinem legătura„, a declarat directorul sportiv al CSU Alba Iulia, Petru Eleş.

Formaţia din Cetatea Marii Uniri a avut în stagiunea terminată pe locul al 5-lea, în premieră „straniere” în efectiv, cele 5 jucătoare de altă naţionalitate ridicând considerabil nivelul baschetului practicat de gruparea albaiuliană, creditată la un moment dat de specialişti cu şanse reale de a accede în finala campionatului. Americancele Nadia Parker, Taneisha Harrison, Breanna Salley şi Becca Tobin, împreună cu israelianca Ekaterina Abramzon au făcut spectacol în sala Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, fiind imediat îndrăgite de fani.Toate cele 5 jucătoare şi-au încheiat contractele cu CSU Alba Iulia şi intenţia lor este de a-şi găsi destinaţii mai atractive atât financiar, cât şi ca provocare profesională. Astfel Nadia Parker – prima în topul echipei albaiuliene la capitolele puncte marcate şi recuperări este curtată insistent din Polonia (unde a mai evoluat), iar Taneisha Harrison are oferte concrete din Israel. De asemenea, Becca Tobin a primit o propunere reală de a reveni în Italia, la BC Parma, echipa unde a activat până în iarnă.

*Americancele pleacă azi în vacanţă, şanse reduse de a mai reveni

Cele 4 jucătoare din USA părăsesc miercuri ţara noastră cu destinaţia SUA, acestea luându-şi rămas bun de la suporteri prin mesaje postate pe conturile de facebook, fără a preciza dacă  se mai întorc. Cele 4 au fost implicat luna trecută în celebrul episod al melodiei hip hop postată pe Internet „Alba aint ready” (Alba nu e pregătită), situaţie ce a provocat nemulţumirea unora dintre sponsorii echipei. Ca de obicei în baschetul românesc, la finele sezonului se încheie şi înţelegerile individuale, iar CSU Alba Iulia nu face excepţie de la această regulă, una a modificărilor masive ale loturilor şi transferurilor din străinătate. Antrenorul Tomas Bilek are opţiune de prelungire a contractului cu încă un an, Petru Eleş îşi încheie mandatul la sfârşitul lunii mai, însă ambii deţin şanse reale să continue la Alba Iulia în aceeaşi formulă.

*Totul depinde de cupele europene

La finele acestei săptămâni, oficialii CSU se vor întâlni cu sponsorii pentru a creiona strategia de viitor, bugetul, mutările şi planurile depinzând covârşitor de participarea în cupele europene, părerile în club fiind împărţite în privinţa posibilităţilor de a evolua în Europa (se include aici şi situaţia sălii din Alba Iulia, ce trebuie să suporte un masiv proces de modernizare). „Dacă ne vom înscrie în întrecerile continentale, va fi o cu totul altă dinamică a transferurilor, legată şi de regulamentele în vigoare. Katya Abramzon, cu care am o legătură mai aparte, este pe agenda noastră de a o menţine în efectiv dacă jucăm în Europa„, a precizat Eleş

*S-au schimbat regulile: liber la „straniere”!

FRB a decis ieri ca din campionatul viitor, echipele autohtone să poată trece pe foile de joc un număr de 6 baschetbalişti(e) „străini(e)” (în loc de 5 ca şi până acum), de asemenea nemaifiind obligatorie prezenţa unui jucător român în teren pe toată durata meciurilor. „Am votat împotriva aplicării acestei reguli, care nu ştiu cât va fi de benefică pentru baschetul românesc, dar am fost printre puţinele cluburi ce nu agrează această modificare majoră„, a mai afirmat Eleş.

Această măsură obturează teribil în viitor ascensiunea jucătorilor români, majoritatea echipelor preferând în consecinţă să mizeze imediat pe implanturi externe, pentru a obţine rapid rezultate, urmând să asistăm la dueluri în campionatul intern între selecţionate multinaţionale.

Dan HENEGAR

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea