Rămâi conectat

Ştirea zilei

SE DESCHIDE circulația pe lotul 4 din Autostrada A1, Lugoj-Deva. În aceste momente se efectuează recepția nodului Ilia, care permite descărcarea traficului pe DN7 (surse)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În aceste momente se desfășoară recepția nodului de la Ilia, de pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, fără de care nu se poate deschide lotul 4, deja recepționat, din cauza faptului că tot traficul care se va îndrepta dinspre Deva spre Lugoj, nu avea unde să se descarce de pe șoseaua de mare viteză, în vechiul DN7, spre vestul țării. Dacă nu vor apărea alte neconformități, se va deschide tronsonul de autostradă de la Deva la Ilia.

Miercuri a început recepţia celor 800 de metri din Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, respectiv a bretelelor de descărcare a autostrăzii de la Ilia, astfel încât Lotul 4, în în lungime de 22 de kilometri, între Ilia şi Şoimuş, a cărui recepţie a avut loc luni, să poată fi dat în folosinţă, a declarat Sorin Scarlat, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. „Vom da drumul traficului mai târziu pe Lotul 4 împreună cu bretelele de pe Lotul 3. Încă suntem în procesul de evaluare, de inspecţie pe teren. Se va face recepţia celor 800 de metri din Lotul 3, ca să poată fi descărcat traficul de pe autostradă, la Ilia, pe drumul naţional”, a spus Sorin Scarlat.

Constructorii Lotului 3 şi-au manifestat nemulţumirea de faptul că s-a făcut recepţia numai pe cei 800 de metri şi nu pentru întreg Lotul 3, de 21 de kilometri, a mai precizat directorul CNAIR. Marţi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat pe şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva şi a precizat că Lotul 4 urma să fie dat în folosinţă la începutul săptămânii viitoare. „Lotul 4 se poate da în trafic. Nu există nicio neconformitate până la bretelele de nodul rutier Ilia.

Deci se poate da în trafic acest tronson. Antreprenorul spaniol nu a avut aceeaşi viziune ca şi noi. I-am spus că vom face o recepţie parţială ca să putem da Lotul 4 în folosinţă, el mi-a transmis să facem recepţia la întreg lotul 3. (…) Lotul 4, după cum ştiţi, este finalizat, s-a făcut recepţia şi ce este cel mai important, săptămâna viitoare, cel târziu marţi, va fi dat în trafic.

Antreprenorul spaniol a primit în cursul zilei de luni o înştiinţare de remediere pentru neconformităţile găsite la lotul 3, pentru a le remedia pentru o perioadă de 10 zile, asta înseamnă că joia viitoare, dacă nu remediază aceste neconformităţi care ţin de siguranţa traficului, Compania de Autostrăzi va purcede la rezilierea contractului, va prelua autostrada Compania de Autostrăzi, va face acele remedieri care se pot face în 10 zile şi vom da în trafic şi ceilalţi kilometri până la sfârşitul lunii august”, declara ministrul Răzvan Cuc.

UPDATE: Conform unor surse de la fața locului, antreprenorul lotului 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, spaniolii de la Comsa nu sunt de acord cu semnarea recepției doar a nodului Ilia. Cu toate aceastea Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vrea să dea drumul traficului rutier prin respectivul nod. Muncitorii de la DRDP Timișoara au adus o macara în zonă care se pregătește să ridice parapetele de beton care blochează accesul de pe autostradă.

UPDATE 2: CNAIR încearcă să îi convingă pe cei de la Comsa să fie de acord cu recepția nodului Ilia, sub promisiunea că vor primi acceptul pentru tot lotul 3 al acestora peste 10 zile, pentru a putea deschide acum traficul de pe lotul 4 al autostrăzii, care este deja recepționat și așteaptă darea în trafic.

sursa: adevarul.ro/peundemerg.ro

sursa foto: peundemerg.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea