Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Se caută cadre didactice pentru viitoarea școală Waldorf din Alba Iulia. Hava: Susțin această inițiativă

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cu putin timp în urmă un grup de mămici din Alba Iulia a luat initiativa înfiintării unei scoli Waldorf la Alba Iulia.

profesor corectorÎn scurt timp s-a format o întreagă comunitate pe o retea de socializare în care peste 180 de părintii si-au exprimat dorinta de a-si înscrie copiii la o astfel de scoală în eventualitatea înfiintării ei la Alba Iulia. Pedagogia Waldorf este un sistem de educatie alternativ care aduce în actul predării în mod armonios grija pentru cele trei componente ale fiintei umane: gândire, simtire și vointă. Ea uneste gândirea analitică si sintetică, intelectul obiectiv, de lucrul consecvent, cu sens si calitativ înalt, prin intermediul simtirii artistice și morale. Rezultatele la examenele nationale de capacitate și de bacalaureat confirmă performantele acestui invătămant alternativ si îi conferă o pozitie egală în sistemul national de invătămant.

În România, invătămantul Waldorf este invătămant de stat, organizat de Ministerul Educatiei, Cercetării si Tineretului, în baza Acordului General de Cooperare, încheiat în anul 1996.

Alba Iulia intentionează să între în rândul oraselor care  dezvoltă această pedagogie prin înfiintarea în anul 2017 a unei grădinite si a unei scoli (clasele 0-IV) care să răspundă nevoilor comunitătii. În acest sens s-au pus bazele Asociatiei Waldorf Alba Iulia formată din părinti care sprijină înfiintarea scolii si s-au purtat discutii importante cu administratia locală pentru o colaborare în acest sens. Pentru deschiderea scolii cele mai importante elemente sunt: spatiul, părinții dispusi să îsi înscrie copiii la această scoală (constituiti în Asociatia Waldorf Alba Iulia) si pedagogii care să predea cursurile de tip Waldorf, alaturi bineinteles de sprijinul autoritatilor locale.

„Personal, susțin această initiativă din tot sufletul si voi face toate eforturile necesare pentru ca acest tip de învătământ să devină o optiune si pentru părintii din Alba Iulia. În momentul de fată  cel mai important lucru este să găsim educatori si profesori dornici să urmeze cursurile de specializare în pedagogia Waldorf, pentru a asigura necesarul de cadre didactice până în toamnă anului 2017. Dacă acest lucru se va întâmpla, proiectul va beneficia atât de spatiu de implementare pus la dispozitie de către Primărie cât si de sprijin logistic si financiar”, a spus primarul Mircea Hava

Pentru a deveni pedagog Waldorf este necesară urmarea unor cursuri de  formare pentru cadrele didactice. Cursurile se desfăsoară o dată la doi ani iar anul acesta începe o nouă serie, atât pentru învătători si profesori cât si pentru educatoare. Cursurile pentru formarea educatoarelor se organizează la Cluj Napoca si sunt organizate pe 8 module a câte 5 zile care au loc în vacantele intersemestriale, costul unui modul fiind de 200 lei, durata totală a celor 8 module fiind de 1 an si jumătate. La fel, cursurile pentru învătători si profesori se desfăsoară tot în 8 module dar la Timisoara, costul unui modul fiind de 100 lei. În ambele cazuri cazarea este asigurată la internatele liceelor Waldorf din Cluj Napoca si Timisoara. Pentru că termenul de înscriere este 28.01.2016 , Asociatia Waldorf Alba Iulia face apel la doritori/doritoare pentru a se înscrie la aceste cursuri. Pentru a deschide grădinita si scoala în toamna anului 2017 este nevoie ca două educatoare si două învătătoare/profesoare (absolvente a liceului pedagogic) să urmeze aceste cursuri. Dacă aceste 4 cadre didactice vor fi specializate în această serie de cursuri, deschiderea grădinitei si a scolii Waldorf în toamna anului 2017 este o certitudine!

Va îndemnăm asadar să sunati cu încredere la numărul  0745071295 pentru mai multe informatii privitoare la înscrierea la aceste cursuri.  Puteti accesa deasemenea si site-ul www.waldorf.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO | Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, dublă campioană națională la Culturism și Fitness. A reușit să își apere titlul la concursul organizat în Cluj-Napoca

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO | Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, dublă campioană națională la Culturism și Fitness. A reușit să își apere titlul la concursul organizat în Cluj-Napoca Campionatul Național de Culturism si Fitness s-a organizat la Cluj-Napoca în perioada 15-19 mai, iar albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean a reușit să își apere cu succes titlul de campioană. După ce a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea