Rămâi conectat

Ştirea zilei

Se apropie revenirea studenților la facultate: Care sunt prețurile pentru chirie în Alba Iulia

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se apropie revenirea studenților la facultate: Care sunt prețurile pentru chirie în Alba Iulia

Mai este doar puțin timp până la revenirea studenților pe băncile facultăților, iar chiriile sunt la mare căutare în orașele universitare din țară.

Anunțurile active la garsoniere, care sunt cele mai căutate de către studenți, se aflau în scădere cu 18% în marile centre universitare din țară și cu 11% la nivel național, tocmai datorită faptului că se închiriază într-un timp scurt, în ciuda numărului mare de anunțuri publicate, arată o analiză a platformei de imobiliare Storia.ro.

În Alba Iulia, prețurile listate pe platforma OLX pentru o garsonieră încep de la 150 de euro și ajung până la 320 de euro, în funcție de zonă, dotări și confort.

Pentru un apartament cu două camere, chiriașii vor scoate din buzunar între 200 și 450 de euro. Chiria pentru apartamentele cu 3 camere, nu foarte populare printre studenți, începe de la 220 de euro și poate ajunge până la 600 de euro.

Un sondaj recent realizat de Storia.ro în rândul a peste 5.000 de respondenți studenți din întreaga țară arată că 44% dintre aceștia sunt interesați de garsoniere de închiriat, 38% de apartamente de două camere și doar 8% de apartamente mai spațioase, de trei camere. Factorii care determină această distribuție sunt în ordinea importanței: bugetul disponibil, apropierea de facultate, nevoia de intimitate, nevoia de socializare, accesul la transport în comun, confortul, utilitățile și curățenia.

Conform sondajului menționat anterior, studenții care încep să își caute locuri de închiriat declară că nu au avut opțiunea unui loc la cămin – 16%, iar 81% aleg această opțiune pentru mai mult confort locativ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea