Rămâi conectat

Actualitate

Se apropie o criză alimentară? Bogdan Aurescu: „Este foarte important să o contracarăm”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se apropie o criză alimentară? Bogdan Aurescu: „Este foarte important să o contracarăm”

În cursul serii de luni, 16 mai, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a vorbit despre rolul României în tranzitarea produselor agricole din ţara vecină prin porturile de la Galaţi şi Constanţa. Astfel, el a spus că peste 120.000 de tone de cereale din Ucraina au fost transportate prin portul Constanţa.

„Este foarte important să contracarăm o criză alimentară, care, în cazul multor ţări, se apropie”, a afirmat şeful diplomaţiei române.

România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, a mai spus, luni, Bogdan Aurescu, înainte de reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre UE, care se desfăşoară la Bruxelles.

O criză alimentară suprapusă peste criza energetică, peste valul imens de inflație pe care îl traversăm

Radu Tudor a arătat că raportul dintre costuri și venituri, dintre prețuri și salarii, în România este mult mai greu de suportat decât în alte locuri ale lumii.

„Cred că va fi o mare provocare pentru cei mai mulți dintre cei care au venituri sub 2.000, chiar sub 3.000 de lei, să traverseze această perioadă pentru achitarea întreținerii, pentru medicamente, pentru mâncare, pentru absolut tot ceea ce este nevoie pentru un trai decent și civilizat.

Facturile deja au luat-o razna, deja la toate benzinăriile benzina este 8 lei litrul, motorina aproape 9 lei și suntem avertizați că această creștere va continua din păcate”, a spus Radu Tudor, luni seară, la Antena 3.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea