SCUTUL PĂDURII în Alba: Sancțiuni în valoare de peste 40.000 de lei în urma unei acțiuni cu efective suplimentare pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

SCUTUL PĂDURII în Alba: Sancțiuni în valoare de peste 40.000 de lei în urma unei acțiuni cu efective suplimentare pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi  specialişti silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În săptămâna ce se încheie, au fost făcute 51 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 104 amenzi şi au confiscat aproape 300 de metri cubi de material lemnos.

În perioada 17 – 18 septembrie 2019, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi şi specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Alba și din ocoalele silvice din județ.

Cu această ocazie au fost efectuate 7 controale în fondul forestier, 43 pe drumurile publice şi două în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 258 de autovehicule şi 9 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 104 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 44.295 lei, din care 11 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 294 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 5 infracțiuni, din care două la Codul Silvic.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Paduraru 20 septembrie 2019 at 12:31

A fost odata ca’n povesti cind orice prost care vedea furt de padure stia unde sa sune de urgenta pt a fi prinsi hotii! Acum, nu mai stie nimeni nimic ! Or fi mana in mana si sunt prinsi doar cei care se sacrifica de fapt ?

Controlasul 20 septembrie 2019 at 12:37

Daca cineva ar vrea cu adevarat sa pribda hoti de lemne ar controla zi si mai ales noaptea strada Mircea cel Mare din Sebes si ar avea ce prinde ! De fapt, NIMENI nu vrea sau nu are liber ?

Paduraru 21 septembrie 2019 at 14:55

Chiar nu stie nimeni unde poti transmite un furt de copaci ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...