Rămâi conectat

Curier Județean

”Scutul pădurii” în Alba: 255 de pomi de Crăciun confiscați de polițiști în urma unor controale în pieţe, în trafic şi în teren

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii din Alba au confiscat 255 de pomi de Crăciun, în urma unor controale în pieţe, în trafic şi în teren.

brazi confiscatiLa data de 16.12.2016, în jurul orei 13,30, poliţiştii din Cugir au efectuat un control privind comercializarea pomilor de Crăciun, în piaţa din oraş.

Cu ocazia controlului, au fost depistaţi 4 bărbaţi care ofereau, spre vânzare, 117 pomi de Crăciun, cu toate că piaţa respectivă nu este autorizată, conform prevederilor legale, pentru comercializarea de material lemnos.

Cei 4 bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 20 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Cugir, pentru valorificare.

Tot în data de 16.12.2016, poliţiştii Serviciului Ordine Publică din IPJ Alba, împreună cu lucrători ai Direcției Silvice Alba – Ocolul Silvic Alba-Iulia, au făcut un control într-o piaţă din municipiul Alba-Iulia, ocazie cu care au depistat două persoane care ofereau, spre vânzare, 64 de pomi de Crăciun, fără ca piaţa respectivă să fie autorizată pentru comercializarea de material lemnos.

Cei doi comercianţi au fost sancţionaţi contravenţional, potrivit art. 20 lit. d din Legea 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Alba-Iulia.

În aceeași zi, în urma controalelor în teren, făcute de poliţiştii din Vadu Moţilor şi Arieșeni, împreună cu lucrători silvici şi jandarmi, au fost găsiţi un număr total de 45 de pomi de Crăciun, abandonaţi, în locurile numite „La Râpă”, de pe raza localităţii Popeştii de Sus, respectiv “Băjița”, de pe raza localităţii Dealu Bajului.

Pomii de Crăciun au fost ridicaţi şi predaţi ocoalelor silvice, pentru valorificare.

În data de 17.12.2016, în jurul orei 21.30, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos l-au depistat, în trafic, pe raza localităţii Tăuşi, pe un bărbat de 32 de ani, din Gârda de Sus, ce transporta cu o autoutilitară, 81 de pomi de Crăciun.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că pentru 29 dintre aceştia, bărbatul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării conducătorului auto, conform art. 19 alin 1 lit. b din Legea 171/2010, iar cei 29 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Alba Iulia, pentru valorificare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea