Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

”Scutul pădurii 2015”: Doi bărbați din Lupșa sunt cercetați pentru tăiere ilegală de arbori. S-au confiscat 77 de metri cubi de material lemnos

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Activităţile de control, efectuate în baza Planului de Acţiune „Scutul Pădurii 2015”, au continuat. 77 de metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi de poliţiştii din Baia de Arieş în urma unor controale efectuate în teren. Doi cetăţeni din comuna Lupşa sunt cercetaţi pentru tăiere fără drept de arbori.

La data de 12.05.2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Baia de Arieş împreună cu poliţişti ai Postului de Poliţie Lupşa şi lucrători ai Ocolului Silvic Valea Arieşului –Cîmpeni, au efectuat controale în fondul forestier naţional situat pe raza localităţii Muşca, comuna Lupşa.

Cu ocazia controlului a rezultat că dintr-o parcelă de pădure situată în locul numit Fălăstaie, au fost tăiaţi 52 de arbori, din specia molid, nemarcaţi. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că arborii au fost tăiaţi ilegal, în perioada 15.04 – 02.05.2015, de către Ş.I.C., de 27 de ani, din comuna Lupşa.

În locul respectiv, au fost identificaţi 45 de metri cubi de material lemnos, iar la domiciliul lui Ş.I.C. au fost găsiţi alţi 20 de metri cubi material lemnos, care se pare că provin din tăieri ilegale făcute în aceeaşi zonă.

Totodată, nu departe de locul primei constatări, poliţiştii au identificat un camion încărcat cu 12,4 metri cubi de material lemnos, care se pare că au fost tăiaţi ilegal, în perioada 05 -09.05.2015, de către P.D.G., de 26 de ani, din comuna Lupşa.

Faţă de cei doi bărbaţi au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Cei 77 de metri cubi de material lemnos au fost ridicaţi în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea