Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

ASTĂZI: Scumpirea biletelor și abonamentelor pe autobuzele STP, ”la mâna” consilierilor locali din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Soluția propusă de directorul AIDA-TL, Dorin Nistor, pentru ca transportul local să nu intre în colaps: scumpirea biletelor și abonamentelor cu aproape 30% plus 14,5 milioane de lei de la bugetul local

Plata sumei de 14,5 milioane de lei, reprezentând contribuția Consiliului Local al municipiului Alba Iulia către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba – Transport local (AIDA-TL), pe anul 2013 revine în atenția consilierilor locali care, în ultima ședință au respins, cu majoritate de voturi, proiectul de hotărâre.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Având în vedere că reprezentanții administrației locale au subliniat în mod repetat faptul că în lipsa subvenționării transportul local din Alba Iulia nu poate funcționa, consilierii locali sunt convocați din nou, într-o ședință extraordinară, în care vor hotărî dacă, pe lângă plata contribuției, aprobă și scumpirea biletelor pe autobuzele STP.

Potrivit directorului Dorin Nistor, ”Propunerea AIDA-TL pentru bugetul anului 2013 are în vedere o reducere a cheltuielilor cu carburanții și piesele de schimb, cu condiția respectării termenelor de plată, creștereaveniturilor din bilete și abonamente, precum și o ajustare a tarifelor aplicate”.

Astfel, dacă și consilierii locali sunt de acord, cetățenii care călătoresc cu autobuzele STP în municipiul Alba Iulia vor plăti 2,3 lei pentru un bilet (față de 1,8 lei cât este în prezent), respectiv 78 de lei pentru un abonament (față de 60 de lei)

Directorul AIDA-TL mai precizează că suma de 14.575.471 de lei (bani ce ar trebui să fie plătiți din bugetul local) reprezintă contribuţia pentru acoperirea cheltuielilor estimate (cheltuieli funcţionale si gratuități), necesare pentru prestarea serviciului de transport public local şi pentru întreţinerea infrastructurii tehnico-edilitare aferente acestuia în Zona tarifară 1 – Municipiul Alba Iulia.

În cea mai mare parte, banii vor ajunge la STP Alba Iulia, firma care a câștigat licitația pentru serviciul local de transport.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea