Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Scrisoarea comisarului Traian Berbeceanu, scrisă în arestul IPJ Alba: Gânduri de prizonier nevinovat

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Traian Berbeceanu a făcut publică o scrisoare scrisă în timp ce se afla în arestul IPJ Alba. Fostul șef al BCCO Alba Iulia mărturisește cât de greu resimte regimul detenției, din moment ce se consideră nevinovat și victima unui abuz, cât de dor îi este de familia sa și colegii, care îi dau însă putere să lupte “până la ultima fărâmă de energie.

Berbeceanu mai scrie de cei „3-4 trădători” din cadrul echipei BCCO Alba Iulia, care “au ales să fabrice probe mincinoase, să pactizeze cu infractorii, să tăinuiască mârșăvii”.

A DOUA SCRISOARE A COMISARULUI ŞEF TRAIAN BERBECEANU, SCRISĂ ÎN ARESTUL IPJ ALBA:

„Gânduri de prizonier nevinovat”

„Zile și nopți la rând stau cu ochii priponiți în tavanul celulei în care m-au închis. Minutele se scurg al naibii de greu… Mă gândesc la familia mea, la soția mea minunată și la băiețelul meu deosebit; mă gândesc la părinții mei bolnavi și bătrâni, la fratele meu plecat de ani mulți în altă țară; mă gândesc la socrii mei, la nepoțeii mei, la verișorii, unchii și mătușile mele; mă gândesc la prietenii mei excepționali! De fiecare dintre ei îmi este tare dor!

Foarte mult mă gândesc și la cea de-a doua mea familie, la colegii mei din BCCO Alba Iulia! Alături de aceștia am trăit clipe minunate, satisfacții deosebite, dar și dezamăgiri profunde. Alături de echipa mea am simțit de foarte multe ori gustul plăcut al victoriei, dar și amărăciunea câte unei nerealizări

Am fost un colectiv unit, oameni pentru care sacrificiile de orice fel nu contau… Adevărați polițiști ai Poliției Naționale!… sunt profesioniști cinstiți, demni, voluntari!

Mă gândesc la fiecare dintre ei, la clipele deosebite petrecute împreună… mă gândesc cu mare drag, cu bucurie… cu mândrie nemărginită! Fiecare dintre ei și-a câștigat pe veci un loc în mintea și sufletul meu.

Toate aceste gânduri mă încarcă pozitiv, îmi dau putere și mă fac să îl rog zilnic pe Dumnezeu să-I ocrotească, să-I țină sănătoși și uniți!

Toate acestea mă fac să lupt cu oricine și orice până la ultima fărâmă de energie, pentru ca niciodată altul să nu pățească ca mine.

Dar, de fiecare dată, gândurile îmi sunt tulburate de amintirea celor 3-4 care au ales să trădeze echipa. Acei 3-4 care nu s-au remarcat prin nimic pozitiv, care au fost mereu „târâți înainte” de performanțele echipei, de munca celor mulți… acei 3-4 care pângăresc cu atingerea lor tot ce-i bun, care infectează cu respirația lor atmosfera minunată din rândul echipei… acei 3-4 care, datorită incompetenței profesionale, complexelor de inferioritate în fața performanței, caracterelor meschine au ales să fabrice probe mincinoase, să pactizeze cu infractorii, să tăinuiască mârșăvii…

Iar pentru cei 3-4 mai am un singur ordin: „MARȘ AFARĂ!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea