Scrisoarea alegătorului care s-a săturat
Odată la patru ani suntem chemaţi să votăm. Este un drept al nostru, constituţional. Ziua de 10 iunie, ziua alegerilor locale este momentul culminant în care administraţia şi primarul în exerciţiu află dacă munca lor din ultimii patru ani a dat roade. Dacă majoritatea populaţiei apreciază pozitiv strădania lor pentru comunitate. Tot atunci putem vota şi altă variantă. Părerile pro şi contra generează întotdeauna progres, sau cel puţin aşa ar trebui să se întâmple.
Cu câteva zile înainte de alegeri, cred că nu greşim dacă spunem că ne-am săturat să fim trataţi de unii competitori politici ca şi cum am fi nişte înapoiaţi cu drept de vot. Eu vreau să le transmitem că suntem bine informaţi şi bine informaţi. Greşeala lor este că se cred prea buni pentru oraş, prea buni pentru noi. Înainte de campania electorală, cineva îmi spunea că vom asista la cel mai mare circ politic. Am refuzat să îl cred. Am mizat, greşit, pe comportamentul fair-play şi pe cei şapte ani de acasă ai unora dintre cei care doresc să ne conducă.
Dacă primarul şi echipa din administraţie răspund pentru ce au făcut, cei care vor să ne reprezinte în viitor trebuie să-şi arate contribuţia adusă la dezvoltarea oraşului prin reprezentanţii lor în Consiliul Local. Este alegerea lor când şi cum o fac. Aflat într-o efervescentă stare de dezvoltare, oraşul Alba Iulia tinde să devină citadela Ardealului. Nu odată l-am întâlnit pe primar în timp ce inspecta stadiul lucrărilor din cartierele din oraş.
Timp de patru ani, cei care astăzi i se opun primarului, nu au prezentat niciun proiect sau program pentru a fi discutat şi aprobat în Consiliul Local, astfel încât să contribuie la dezvoltarea socio-economică a oraşului. Cel mai concludent exemplu este al unui consilier local al PNL care a votat împotriva asfaltării străzii pe care locuia el şi alte câteva zeci de familii. Am sperat şi am crezut că în campania electorală vom avea parte de programe şi de proiecte propuse de cei care astăzi ne cer votul pentru administraţia locală. Am sperat că cei care vor să vină la conducerea administraţiei locale vor fi credibili şi vor pune în practică chestiuni concrete. Ne-am înşelat! Am văzut doar oameni fără viziune şi fără respect care vandalizează bannerele adversarilor şi îşi atacă contacandidaţii. Este de neînţeles un asemenea comportament tribal, de parcă ne-am afla într-un oraş din lumea a treia, nu în Alba Iulia, oraş care primeşte vizite constante din partea Uniunii Scriitorilor, a membrilor Academiei Române sau ambasadori ai unor state importante din întreaga lume.
Comportamentul celor care speră să pună mâna pe administraţia din Alba Iulia este cu atât mai josnic cu cât toţi cei care vizitează Alba Iulia au numai cuvinte de laudă la adresa noastră şi la adresa primăriei.
Cu toate acestea, eu îmi doresc de la primarul acestui oraş să fie permanent în contact cu oamenii, cu problemele lor şi să găsească soluţii pentru rezolvarea acestora. Indiferent că vorbim despre un bec ars de pe stradă, despre un trotuar spart sau despre o groapă în asfalt, îmi doresc să îl văd pe primarul meu implicat în aceste probleme. Vreau un primar care să folosească ca mită electorală frumuseţea oraşului şi probleme rezolvate.
Dar cel mai important, primarul pe care îl voi vota nu trebuie să fie un trădător şi un delaţionist! Nu vreau să ajung să fiu eu însumi trădat de acesta!
De aceea, ca la fiecare rundă electorală, mă voi duce la vot şi îmi voi vota liniştea şi siguranţa devenirii oraşului! Pe 10 iunie îl voi alege pe Mircea Hava! (M.D.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Alegeri prezidențiale 2025: Prezență istorică la vot în diaspora. Peste 10.000 de români au votat în străinătate
Alegeri prezidențiale 2025: Prezență istorică la vot în diaspora. Peste 10.000 de români au votat în străinătate Duminică, 18 mai 2025, are loc turul al doilea al alegerilor prezidențiale în România. Românii din diaspora pot vota timp de trei zile, vineri, sâmbătă și duminică, la orice secție de votare din străinătate, indiferent dacă au sau […]
Admiterea la liceu 2025: Calendarul examenelor, etapele repartizării și cum se calculează media aritmetică în acest an
Admiterea la liceu 2025: Calendarul examenelor, etapele repartizării și cum se calculează media aritmetică în acest an Ministerul Educației a publicat calendarul oficial de admitere la liceu în 2025. Potrivit acestuia, completarea opțiunilor în fișele de înscriere începe pe 14 iulie, iar repartizarea elevilor are loc pe 23 iulie. Pe 12 mai 2025, inspectoratele școlare […]
Românii primesc salarii tot mai mari conform INS: Câştigul salarial mediu net a crescut în martie cu 6,4% față de luna februarie
Românii primesc salarii tot mai mari conform INS: Câştigul salarial mediu net a crescut în martie cu 6,4% față de luna februarie Conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), câştigul salarial mediu net în luna martie s-a ridicat la 5.691 lei, în creştere cu 340 lei (+6,4%) faţă de luna februarie. ”În luna martie 2025, […]