Rămâi conectat

Curier Județean

Scrisoare deschisă din partea angajaților firmei Kronospan Sebeș, către primarul municipiului Sebeș, Alexandru Dăncilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Comunicat de presă

Stimate domnule Primar Dăncilă,

Am primit cu bucurie răspunsul dumneavoastră la eforturile noastre de a informa corect opinia publică în privinţa deschiderii noii instalaţii de formaldehidă. Ne-am exercitat dreptul la liberă exprimare şi la apărarea unui proiect în care credem şi a unei imagini pe care am construit-o în ani mulţi de muncă cinstită. Am ieşit în stradă alături de cei care ne susţin şi am fost fermi atunci când am hotărât să nu mai fim victime ale unor atacuri mincinoase.

protest angajati kronospan21Aşa cum ONG-urile au datoria de a milita pentru grija faţă de mediu, şi noi avem obligaţia de a respecta toate normele şi legislaţia în vigoare, iar autorităţile de a fi obiective şi de a decide nu conform unor presiuni publice repetate, ci conform responsabilităţii faţă de cea mai importantă prioritate pe care o au: oraşul şi comunitatea în fruntea cărora se află.

Aşa cum am demonstrat, prin acte, studii, rapoarte şi rezultate concrete, ne-am îndeplinit fără excepţie rolul nostru de companie corectă, legală, morală şi responsabilă. Acelaşi lucru îl cerem, în mod justificat, şi de la ceilalţi parteneri de dialog: Primăria, autorităţile de resort, ONG-urile şi, nu în ultimul rând, comunitatea locală.

Am apreciat iniţiativa dumneavoastră exprimată în presă, de a arata deschidere şi obiectivism faţă de situaţia actuală şi răspundem printr-un gest de o similară bună credinţă – vom anula mitingul programat pentru data de 8 martie, la care îşi anunţaseră prezenţa peste 400 de participanţi. Credem ca nu protestele sunt soluţia (deşi s-a dovedit că doar aşa ne putem face auziţi), ci dialogul şi colaborarea, astfel încât ne exprimăm speranţa că vom reuşi să găsim soluţia corectă pentru oraş, pe cale amiabilă.

Ne rezervăm însă, în acelaşi timp, dreptul nostru legal şi moral de a ieşi din nou în stradă pentru a ne susţine crezul dacă nu vom vedea un progres în rezolvarea acestei probleme. Totodată, vă solicităm informarea permanentă cu privire la măsurile pe care le veţi lua şi la deciziile care ne privesc direct şi vizează obţinerea autorizaţiei de funcţionare a noii fabrici.

Avem certitudinea că soluţia cea mai bună nu va întârzia să apară şi că deciziile luate vor fi unanim respectate.

Vă mulţumim,
Echipa de angajați ai Kronospan Sebeş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RMGC a cerut Agenției Naționale pentru Resurse Minerale prelungirea licenței de exploatare a aurului de la Roșia Montană

Unirea Ziarul

Publicat

în

RMGC a cerut Agenției Naționale pentru Resurse Minerale prelungirea licenței de exploatare a aurului de la Roșia Montană Canadienii de la Gabriel Resources nu renunță la ideea de a exploata zăcământul minier de la Roșia Montană, chiar dacă au pierdut procesul prin care solicitau daune de peste 6 miliarde de dolari Statului Român pentru neavizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea