Rămâi conectat

Actualitate

Şcolile din zona Cugir – Câmpul Pâinii, dotate cu harţi si drapele din partea Consiliului Județean

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cu prilejul deplasărilor realizate în şcolile din localităţile aparținătoare zonei Cugir, cu scopul de a impulsiona promovarea proiectului ”Concurs şcolar de eseuri cu tema: să ne cunoaştem monumentele din zona Cugir – Câmpul Pâinii”, o echipă a Asociţiei ”PRO Cugir” a constatat lipsa hărţilor cu caracter didactic din mai multe unităţi de învăţământ.

Ca urmare a acestei situaţii a fost informat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, care s-a arătat preocupat de acest semnal și a hotărât să doteze, în  mai multe etape, sub formă de donaţie, cu hărti ale judeţului Alba un număr de 159 de săli de clasă, aparţinând şcolilor din zona ”Cugir – Câmpul Pâinii”, demers înfăptuit în cursul anilor 2011-2012.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei ”PRO Cugir”, ing. Aurel Voicu au mai beneficiat de o asemenea donaţie și alte instituții locale, unități economice și culte religioase de pe raza oraşului. De asemenea, au mai fost distribuite către instituţiile şcolare din zonă un număr de 7 drapele tricolor, 5 steaguri ale Consiliului Europei și 4 ale județului Alba. Conform precizărilor făcute de Aurel Voicu, echipa de proiect ”Chemați să punem în valoare monumentele de for public din zona Cugir – Câmpul Pâinii” (care vizează localităţile: Cugir, Șibot, Ceru Bacăinţi, Blandiana, Săliştea), are ca obiective în primul trimestru al acestui an distribuirea unui număr de încă 10 hărţi reprezentând Judeţul Alba, 7 reprezentând Consiliul Europei, 5 drapele tricolor, 4 ale Consiliului Europei, precum și 7 pliante Multimedia-DVD, cu referire la programul ”Descoperiţi Judeţul Alba”.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație Florin Piersic a suferit o operație complicată la Spitalul Foișor din București. În cadrul procedurii chirurgicale dificile, medicii i-au implantat actorului o proteză temporară dotată cu o pompă de antibiotic, destinată să sterilizeze zona afectată. Evoluția postoperatorie a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea