Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Şcoala românească nu are nevoie numai de reformă, ci şi de ajutor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Stimate domnule Ministru,
În calitate de deputat ales în Colegiul uninominal nr.5 Munţii Apuseni – Teiuş încep prin a vă întreba dacă, în afara disputelor îndelungate şi a bătăliei furibunde pentru ciolan, se mai gândeşte cineva la starea jalnică a învăţământului românesc?
Oare ştiţi de ce are nevoie realmente un copil pentru a merge la şcoală? Domnule Ministru continuaţi să vorbiţi despre reforme fără o strategie clară, curricula este schimbată de la o zi la alta, dotările din şcoli sunt sub orice critică, părinţii sunt total dezorientaţi şi lipsiţi de un orizont pentru copiii lor. Deşi sună ironic, de ani buni România a ieşit în faţă cu fruntea sus înaintea multor state europene, şi asta datorită tinerilor talentaţi şi a rezultatelor pe măsură obţinute la olimpiadele internaţionale. Din păcate, eforturile lor sunt umbrite de situaţia precară a sistemului de învăţământ. Cum se explică astfel faptul că mai sunt încă tineri care parcurg pe jos kilometri întregi până ajung la şcoală sau că părinţii nu îşi pot sprijini financiar copiii pentru a-şi urma un ţel în viaţă? Am ajuns să nu ne mai mire nimic. În schimb, dumneavoastră sunteţi hotărât a investi în măsurile de securitate pentru eliminarea fraudei la examenul de bacalaureat şi aţi avertizat că ”dacă alţii nu vor fi vigilenţi, ce s-a întâmplat în vămi se va întâmpla şi în educaţie”.
Domnule Ministru, înainte de a face investiţii de acest fel (camere video), gândiţi-vă bine că sunt încă şcoli în România, în zonele defavorizate, care nu au posibilitatea de a pune la dispoziţia elevilor microbuze pentru transport. Copiii fac naveta zeci de kilometri. Aveţi ceva cu aceşti copii, domnule ministru ? Copiii de moţi din Munţii Apuseni aşteaptă un răspuns de la dumneavoastră. Aţi luat măsuri fără să vă consultaţi cu primarii, cu directorii de şcoli, cu inspectoratele scolare judeţene. Sunteţi, pare-se, un misionar, unul care vrea să propovăduiască schimbarea unui sistem, pe care însă nu îl cunoaşte. Din păcate, sistemul în care trăim scoate pe bandă rulantă tineri slab pregătiţi şi chiar analfabeţi. Lupta din interiorul acestul angrenaj este doar o iluzile, domnule Ministru !
Domnule Ministru,
Şcoala românească nu are nevoie numai de reformă ci şi de ajutor! Cum pretindeţi instituţiilor şcolare să investească în camere video, şi pe ce criterii aţi ales inspectoratele şcolare care sunt obligate să facă această investiţie, în situaţia în care şcolile nu au bani îndeajuns sau chiar deloc pentru a investi în strictul necesar ?
Solicit răspuns scris.
Corneliu OLAR,
deputat ales în Colegiul uninominal nr.5 Munţii Apuseni – Teiuş, judeţul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea