Rămâi conectat

Actualitate

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud – calificată la faza finală a ONSS la fotbal

Dan HENEGAR

Publicat

în

 

Echipa Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Abrud a câştigat etapa de zonă, desfăşurată la Aiud, a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la fotbal ciclul primar (clasele I-IV). Micuţii moţi vor reprezenta judeţul Alba la turneul final care va avea loc la Călăraşi la începutul lunii iunie. Campioanele celor şase judeţe care au evoluat în faza de zonă de la Aiud au fost repartizate în două grupe: *grupa A: Timiş, Caras, Severin, Hunedoara; *grupa B: Alba, Mehedinţi, Arad (s-a jucat dupa( sistemul doua( reprize a câte 10 minute fiecare). Conjudeţenii au depăşit pe rînd echipele din Arad (1-0), Mehedinţi (2-0) Hunedora a(5-3), finala, cu reprezentanta judeţului Timiş, fiind una dramatică şi adjudecată de moţii cu 3-2 după loviturile de departajare (1-1). Lotul noii campioane zonale a fost alcătuit din Paul Cioflica, Radu Bălşan, Emilian Iancu, Aurelian Iancu, Ştefan Torockay, Gabriel Morar, Octavian Burduf, Valentin Oancea şi Răducu Pocol (componenţi ai echipei Viitorul Abrud, antenată de Marius Pocol, ce a jucat finala etapei de zonă la Juniori E, la Tărlungeni).

Accederea echipei de fotbal a Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Abrud între primele opt şcoli din România este o performanţă remarcabilă dacă ţinem cont de faptul că la competiţie au participat 40 de judeţe cu peste 100 de şcoli fiecare, deci în jur de 4.000 de şcoli şi nu mai puţin de 40.000 de copii!!! Chiar dacă nu dispun de o sală de sport în care să se antreneze, copiii sunt extrem de talentaţi şi bine pregătiţi iar succesul lor se datorează eforturilor depuse de profesorul de sport Neluţu Galdău respectiv directorului Camelia Oneţ, şi nu în ultimul rând Consiliului Local Abrud care pune la dispoziţia AS Viitorul Abrud terenul sintetic din Abrud pentru efectuarea antrenamentelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea