Școala departe de casă, în municipiul Alba Iulia. Viza de flotant rămâne, încă, o cutumă
Sistemul de învățământ din Alba Iulia, în „România Educată”, a pășit în anul școlar 2024 – 2025 cu investiții de peste 25 de milioane de lei în dotarea școlilor, materiale didactice, mobilier și echipamente IT, prin planul Planul Național de Redresare și Reziliență precum reiese dintr-un anunț al edilului municipiului.
” Într-un efort ambițios de a remodela peisajul educațional din oraș, Municipiul Alba Iulia a obținut o finanțare importantă prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul „Dotarea și digitalizarea unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Alba Iulia și a unităților conexe”. Nevoile reale au fost identificate de fiecare școală în parte. Inițiativa, unică prin amploarea și coerența sa, a fost concepută și pusă în practică de către echipa de proiecte a Primăriei pentru a răspunde direct nevoilor elevilor și profesorilor din Alba Iulia, creând un mediu de învățare stimulativ, interactiv și adaptat noilor tehnologii. ” , a transmis Gabriel Codru Pleșa, primar al Alba Iuliei.
Școala departe de casă. Viza de flotant o cutumă a părinților campioni.
În ciuda eforturilor administrației locale susținute de la nivel central școala este în deloc puține cazuri departe de casă, nu pentru că n-ar exista și pentru că așa se vrea. Înscrierea unui elev într-o instituție de învățământ preuniversitar după criteriul proximității pare să fie doar o teorie fiindcă în practică folosind tertipul vizei de flotant anumiți părinți campioni caută să își înscrie copiii în clase și școli de „elită”, iar cutuma pare, la fel ca și în anii precedenți, să nu poată să fie stârpită.
Aproape 2000 de vize de flotant au fost eliberate de la începutul anului curent și până în prezent, conform datelor transmise de Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor la solicitarea ZiarulUnirea.ro . O însemnată fracțiune dintre acestea au fost folosite ca tertip pentru înscrierea cu dedicație a unor elevi din părinți campioni în școli de elită – situație confirmată sub auspiciul anonimatului de reprezentați din conducerea mai multor instituții de învățământ din municipiul Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii