Rămâi conectat

Curier Județean

Școala de Arte și Meșteșuguri Alba a dat startul înscrierilor pentru specializările cultural-artistice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba a dat startul înscrierilor pentru clasele care funcționează sub tutela instituției, fiind vorba despre zeci de specializări cultural-artistice. Durata cursurilor este de 2, 3 sau 4 ani, în funcție de specializare, pe trei nivele de studii: începător, mediu și avansat. Toate specializările de meșteșuguri tradiționale se desfășoară fără a fi percepute taxe de școlarizare, cu scopul conservării și promovării meșteșugurilor respective, dezvoltării și operaționalizării de mecanisme de intervenție pentru stimularea consumului de produse meșteșugărești autentice.

Înscrierea viitorilor cursanți se va face până în 30 septembrie 2021, online, pe site-ul instituției www.culturaalba.ro (https://www.culturaalba.ro/inscriere-la-scoala-de-arte-si-mestesuguri), sau la sediul centrului, de luni până vineri în intervalul orar 09:00 – 15:00 (Alba Iulia, str. Mihai Viteazul nr. 2). Anul acesta, înscrierile la Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” au început mai devreme datorită numărului mare de solicitări venite după lansarea ofertei educaționale. Mai multe informații pot fi obținute on-line printr-un e-mail trimis la adresa [email protected] sau telefonic la 0748 565 265.

„Școala de Arte și Meșteșuguri din Alba vine și în acest an cu o ofertă educațională variată cu specializări diverse în domeniul artistic, creație sau meșteșuguri tradiționale. Vă așteptăm cu specializări unice în țară, cu o echipă care pune pe primul plan profesionalismul și responsabilitatea, într-un mediu adecvat dezvoltării personale, cu proiecte cultural-artistice speciale. Viitorilor noștri cursanți le promitem cursuri de calitate, profesionalism, responsabilitate și implicare, în condiții stricte de siguranță în contextul epidemiologic actual. În cei peste 50 de ani de activitate, școala a pregătit peste 10.000 de cursanți, iar mulți dintre aceștia reprezintă la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul școlii noastre”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba.

Pandemia COVID-19 a fost tratată cu deplină seriozitate de echipa Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba și, încă de anul trecut, au fost stabilite proceduri speciale cu măsuri menite să ofere cursanților și profesorilor condiții de siguranță pentru activitatea educațională și de pregătire. Astfel, cursurile se vor desfășura cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire și combatere a răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Printre măsurile impuse amintim: distanțare fizică între persoane, dezinfectarea mâinilor la urcarea în scenă/ începerea activității, termoscanarea temperaturii, efectuarea triajului observațional, purtarea măștii de protecție până la începerea propriu-zisă a programului artistic, amplasarea cursanților pe rânduri, dacă suprafața spațiului de desfășurare o permite: față în spate și stânga-dreapta, niciodată față în față, utilizarea unei intrări și a unei ieșiri din spațiul de desfășurare, dezinfectarea spațiului de desfășurare și a echipamentelor specifice folosite, înainte de fiecare program artistic, utilizarea în spațiul de desfășurare a unui purificator de aer la fiecare 30 mp – suprafața încăperii, pe toată durata evenimentului, utilizarea de separatoare din plexiglas între interpreții vocali, instrumentiștii suflători și restul participanților, din cauza utilizării unei presiuni mari de aer în procesul de emisie sonoră (ex.: voce, clarinet, saxofon, trompetă, taragot etc.).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea