Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

”Școala altfel”| Preșcolarii de la Grădinița nr. 2 Aiud au învățat din tainele meseriei de medic, polițist, brutar sau pompier

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Și în acest an școlar, 2014-2015, Grădinița cu program prelungit nr. 2 din municipiul Aiud, a desfășurat în perioada 6-10 aprilie 2015 „Școala Altfel”, o săptămână dedicată activităților educative extracurriculare, din cadrul programului național “Să știi mai multe, să fii mai bun!”, organizat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

gradinita Scoala Altfel08Educatoarele grădiniței au răspuns intereselor și preocupărilor preșcolarilor, punându-le în valoare talentele și capacitățile în diferite domenii. Astfel, în contexte nonformale copiii grădiniței au fost stimulați să participe la acțiuni diverse cum ar fi: „Să cunoaştem şi să preţuim natura!”; „Știm să circulăm”; „Cum se face pâinea?”; „Întâlnire cu stomatologul”; „Vizită la pompieri”; „Ziua păsărilor”; „Sărbătorile Pascale așteptăm și pe Domnul lăudăm”; „Decorațiuni de Paști”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Preșcolarii, alături de educatoare, au participat cu multă plăcere la activitățile realizate de grădiniță, dar cu un interes deosebit s-au implicat la întâlnirea organizată cu un grup de persoane în vârstă aflate în evidența Așezământului „Ilie Tesviteanul” din Aiud, pentru care au pregătit prăjituri și ouă roșii de Paște. La rândul lor, bunicii le-au împărtășit copiilor din experiența copilăriei lor câteva obiceiuri și tradiții pascale din trecut.

La sfârșitul activității, copiii au donat celor aflați în grija Așezământului „Ilie Tesviteanul” pachete cu alimente și dulciuri, pe care le-au preparat împreună cu aceștia.

Și ca să știe și „mai multe”, preșcolarii au învățat despre ce înseamnă să fii medic, polițist, brutar sau pompier, iar prin întreaga paletă de acțiuni derulate, cu siguranță aceștia au devenit „mai buni”! ne-a declarat d-na prof. Cornelia Soporan, directorul grădiniței.

Birou Comunicare şi Relaţii Publice


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 28 de ani, din Blaj, prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de conducere. S-a ales cu dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr de 28 de ani, din Blaj, prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de conducere. S-a ales cu dosar penal Un tânăr de 28 de ani, din Blaj, a fost prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea