Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Schimbări semnificative în legislația armelor din România: Autorizații nelimitate pentru posesie și dezbatere în Camera Deputaților

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Schimbări semnificative în legislația armelor din România: Autorizații nelimitate pentru posesie și dezbatere în Camera Deputaților

Un proiect de lege care permite românilor să dețină un număr nelimitat de arme, sub condiția obținerii unei autorizații, a fost adoptat tacit de Senat, fără a fi supus dezbaterii și votului. Proiectul a trecut tacit de Senat datorită neîndeplinirii termenului legal pentru dezbateri.
În același timp, deținătorii de arme care au un permis european pentru aceste arme nu vor mai fi obligați să obțină o autorizație specială pentru a le scoate din teritoriul României atunci când călătoresc în afara Uniunii Europene, conform informațiilor publicate de România Liberă.
Până în prezent, legislația permitea acordarea autorizației pentru doar două arme de apărare și pază.
Proiectul de lege a fost inițiat de parlamentari ai PSD și ai minorităților, printre care se numără deputatul PSD Bejinariu Eugen și ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.
Ministrul Muncii a declarat la postul de televiziune Antena 3 că soțul ei are pasiunea vânătorii, în timp ce ea nu este interesată de această activitate, în contextul în care în declarația de avere a sa se menționează că deține două arme de vânătoare.
Senatorul USR Cristi Berea a fost cel care a atras atenția că proiectul de lege a fost adoptat tacit și este membru al Comisiei de Apărare. Acesta susține că modificările aduse legii reprezintă un pericol real pentru siguranța cetățenilor români, deoarece:
Elimină limitele privind numărul de arme ce pot fi deținute legal. În prezent, o persoană poate deține maximum două arme.
Permite instalarea sistemelor de ochire cu laser și amortizoare pe armele deținute în locuința personală.
Elimină interdicția de a deține permis de port-armă pentru cei condamnați pentru proxenetism, șantaj sau trafic de persoane, lăsând această restricție doar pentru condamnările pentru infracțiuni violente.
Elimină interdicția purtării armelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor.
Senatorul USR a solicitat inițiatorilor să retragă proiectul de lege, iar acum acesta urmează să fie trimis Camerei Deputaților, care are rolul de a lua decizia finală cu privire la acest proiect.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea