Rămâi conectat

Politică Administrație

Schimbări privind Impozitul global: Românii ar putea dona 1.000 de lei în locul alocării de 2% pentru ONG-uri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pregătirea impozitului pe venitul global presupune mai multe variante: fie păstrarea sistemului actual de redirecţionare a 2% din impozit, fie introducerea donaţiei în sistemul de deduceri personale din venitul global al contribuabilului, a anunţat miercuri Ministerul Finanţelor.

„Experţii discută mai multe variante: fie păstrarea sistemului actual de redirecţionare a 2% din impozit, fie introducerea donaţiei în sistemul de deduceri personale din venitul global al contribuabilului. În viitorul sistem, sumele donate ar putea fi deduse integral în limita a 1000 lei/membru al gospodăriei (familiei)”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Potrivit instituţiei, o paletă largă de specialişti sunt cooptaţi în grupuri de lucru care analizează conceptul de administrare a venitului global anual şi care lucrează la un sistem de deduceri personale ce include sponsorizări ale ONG-urilor sau donaţii pentru cauze umanitare. Societatea civilă ar avea posibilitatea să obţină finanţări mai mari decât cele provenite din redirecţionarea a 2% din impozit, aşa cum se întâmplă acum.

„După finalizarea analizelor şi a simulărilor necesare, proiectul Codului Economic, care va include modificările Codului fiscal, va fi supus dezbaterii publice şi înaintat Parlamentului României”, precizează Ministerul Finanţelor.

Sursa: zf.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea