Schimbări în programul de funcționare al fabricilor din Cugir. Uzina Mecanica si-a modificat orarul de acces la serviciu al angajaților, iar salariații celor două unități pot face naveta cu mașina personală

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Pentru a răspunde cît mai bine recomandărilor cu privire la combaterea răspindirii COVID – 19, conducerea Societății Uzina Mecanică Cugir a hotărât ca personalul angajat să aibă acces în unitate în baza unui program diferențiat.

Astfel, angajații care prestează acivitate în sctorul ,,muniție” vor avea un program între orele 07.00 – 15.00, iar cei care lucrează pentu ,,armament și sculărie”, de la orele 08.00 – 16.00. Potrivit directorului general, Marin Morariu, măsura a fost luată în scopul evitării aglomerațiilor la intrarea și la ieșirea din unitate și este valabilă doar pentru perioada funcționării Stării de Urgență pe teritoriul României.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

După cum am aflat de la directorii generali ai celor două fabrici (Uzina Mecanică și Fabrica de Arme), la intrarea în ambele unități, personalul sanitar și cel de la protecția muncii verifică la intrare, temperatura fiecărui angajat pentru a evita eventuale situații de îmbolnăvire.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Tot din aceleași surse am fost informați că în contextul suspendarii de la 1 aprilie a unor curse de transport în comun, salariații navetiși se pot deplasa la serviciu cu autoturisme proprii, iar valoarea transportului va fi decontată 100% – din costul unui abonament (la Uzina Mecanică) și de 50% la Fabrica de Arme. În acestă situație se află 168 angajați (Fabrica de Arme) și 147 (Uzina Mecanică).

Constantin PREDESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419