Schimbări în programele de alimentație în școli. Elevii ar putea primi biscuiți sau batoane de cereale în locul cornului – proiect
„Cornul și laptele” și „Fructe în școli” ar putea fi transformate de Ministerul Agriculturii într-un singur program care să schimbe alimentația elevilor. Proiectul unui nou program e acum în dezbatere publică. Potrivit acestuia, în locul cornului elevii ar putea primi biscuiți și batoane de cereale.
Programul fructe în școli, demarat în anul școlar 2009-2010, ar putea fi modificat începând chiar cu noul an școlar, iar forma pusă în dezbatere publică așteaptă o serie de răspunsuri.
Ministerul Agriculturii oferă și alternative la corn: batonul din cereale sau biscuiții.
De asemenea, cei care intră pe site-ul ministerului pot spune ce fructe ar dori să primească elevii și ce și cu frecvență.
În urma unor evaluări s-a stabilit că 62% dintre elevi vor înlocuirea merelor cu alte fructe: 28% vor citrice, 13% banane, 6% pere.
Studiile recente au arătat că, în special la oraș, sunt elevi care aruncă mâncarea primită, iar la sate sunt elevi pentru care cornul și laptele reprezintă hrana zilnică. De aceea, vor să aducă o serie de îmbunătățiri. În prezent, elevii primesc un măr, un corn și un pachet de lapte.
Proiectul este în dezbatere publică, iar toate părțile implicate vor fi invitate la discuții. Ministerul Sănătății va avea rol determinant în stabilirea unui posibil nou program alimentar.
Bugetul anual al programului cornul și laptele este de 100 de milioane de euro, iar cel al fructelor, de aproximativ 15 milioane de euro.
sursa:digi24, stirileprotv
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan