Schimbări în programele de alimentație în școli. Elevii ar putea primi biscuiți sau batoane de cereale în locul cornului – proiect

Paul Voicu - Primar 2020

programul-cornul-si-laptele„Cornul și laptele” și „Fructe în școli” ar putea fi transformate de Ministerul Agriculturii într-un singur program care să schimbe alimentația elevilor. Proiectul unui nou program e acum în dezbatere publică. Potrivit acestuia, în locul cornului elevii ar putea primi biscuiți și batoane de cereale.

Programul fructe în școli, demarat în anul școlar 2009-2010, ar putea fi modificat începând chiar cu noul an școlar, iar forma pusă în dezbatere publică așteaptă o serie de răspunsuri.

ELIT

Ministerul Agriculturii oferă și alternative la corn: batonul din cereale sau biscuiții.

De asemenea, cei care intră pe site-ul ministerului pot spune ce fructe ar dori să primească elevii și ce și cu frecvență.

Mihail David - 2020

În urma unor evaluări s-a stabilit că 62% dintre elevi vor înlocuirea merelor cu alte fructe: 28% vor citrice, 13% banane, 6% pere.

Studiile recente au arătat că, în special la oraș, sunt elevi care aruncă mâncarea primită, iar la sate sunt elevi pentru care cornul și laptele reprezintă hrana zilnică. De aceea, vor să aducă o serie de  îmbunătățiri. În prezent, elevii primesc un măr, un corn și un pachet de lapte.

Proiectul este în dezbatere publică, iar toate părțile implicate vor fi invitate la discuții. Ministerul Sănătății va avea rol determinant în stabilirea unui posibil nou program alimentar.

Bugetul anual al programului cornul și laptele este de 100 de milioane de euro, iar cel al fructelor, de aproximativ 15 milioane de euro.

sursa:digi24, stirileprotv

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...