Ziarul Unirea

Schimbări din funcție și sancțiuni în urma cazului ofițerului Augustin Căpâlnaș, prins cu permis de conducere fals

Șefi din Direcția Rutieră au fost sancționați în urma cazului ofițerului Augustin Căpâlnaș, care a activat la IPJ Alba și a fost ulterior prins cu permis fals de conducere. Şeful Poliţiei Autostrăzi, Carol Vârnă, a fost schimbat din funcţie, iar fostul şef al Direcţiei Rutiere Lucian Diniţă şi adjunctul Constantin Tătuc au primit amânare la promovarea pe o funcţie superioară

Potrivit unor oficiali din Poliţia Română, după ce Augustin Căpâlnaş, ofiţerul de la Direcţia Rutieră cercetat penal după ce a fost prins cu permis de conducere fals, a demisionat, în 31 mai, conducerea IGPR a stabilit sancţiuni pentru mai mulţi şefi ai Direcţiei Rutiere care au fost cercetaţi prealabil.

ELIT

Astfel, Carol Vârnă, care ocupa funcţia de şef al Poliţiei Autostrăzi, a fost schimbat şi trecut pe o funcţie de execuţie, în timp ce adjunctul Direcţiei Rutiere Constantin Tătuc a primit o amânare de promovare în funcţie superioară pe o perioadă de un an.

Aceeaşi sancţiune a fost aplicată şi în cazul lui Lucian Diniţă, care în urma incidentului a fost eliberat din funcţia de director al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română şi din 30 aprilie este adjunct al şefului Brigăzii Rutiere a Capitalei. În urma sancţiunii primite, timp de un an Diniţă nu va putea să promoveze într-o funcţie superioară.

Totodată, Paul Toma, al patrulea ofiţer cercetat în cazul Căpâlnaş, a fost sancţionat cu atenţionare.

Măsurile împotriva celor patru ofiţeri au fost luate de conducerea Poliţiei Române la sfârşitul lunii mai, au precizat sursele citate.

Direcţia Rutieră este condusă, din 28 mai, de fostul adjunct al şefului Brigăzii Rutiere a Capitalei, comisarul şef Florin Brăcea, care a fost împuternicit în această funcţie în locul lui Diniţă.

Lucian Diniţă conducea Direcţia Rutieră a Inspectoratului General al Poliţiei Române din februarie 2009, anterior fiind şef de serviciu în aceeaşi direcţie.

Carol Vârnă, Lucian Diniţă, Costin Tătuc şi Paul Toma au fost cercetaţi prealabil din dispoziţia şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, în contextul cazului ofiţerului Augustin Căpâlnaş, cercetat penal după ce a fost prins cu permis de conducere fals.

Poliţia Română arăta că cercetarea prealabilă a celor patru ofiţeri cu funcţii de conducere din Direcţia Rutieră a vizat stabilirea existenţei sau inexistenţei „abaterilor disciplinare de comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduc atingere onoarei, probitătii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei, faţă de un ofiţer de poliţie, precum şi a celei de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege”.

Pe de altă parte, şeful Poliţiei Române a dispus sesizarea Parchetului, la finalizarea tuturor verificărilor efectuate de Direcţia Control Intern din IGPR, referitoare la ofiţerul care a condus fără permis, fiind identificate indicii cu privire la fapte de natură penală privind încadrarea şi promovarea acestuia în structurile Poliţiei Române.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat în cazul lui Căpâlnaş, la 1 aprilie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducere fără permis.

Din primele verificări a rezultat că Augustin Căpîlnaş a condus fără permis maşini de serviciu, în perioada februarie 2012 – septembrie 2013. Poliţistul a prezentat un document în fotocopie reprezentând un permis de conducere, care avea înscrise datele personale şi fotografia sa, însă era emis pentru un alt titular, potrivit procurorilor.

Direcţia Control Intern din Poliţia Română a început în 28 februarie verificările la Direcţia Rutieră, în cazul ofiţerului care a condus fără a avea permis.

Poliţia Română preciza că ofiţerul de la Direcţia Rutieră care a condus fără permis nu a participat în calitate de conducător auto la nicio misiune de însoţire a coloanelor oficiale.

Sursa: Mediafax.ro

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

Ghita 11 iunie 2014 at 20:35

Si toate aceste, pentru ca Mitropolitul +Ionica, al Clujului si Feleacului, a vrut sa-si faca amantul politai. Desi Capalnas a divortat +Ionica, nu a vrut sa-l ceterizeze, si l-a facut din popa, politai! Sunt curios ce pedeapsa va lua +Ionica!

Ceas slab 11 iunie 2014 at 21:13

Astea nu-s sanctiuni dure cum trebuia aplicate si sefilor de la IPJ Alba ce l-au avut in grajd……Pai nici o sanctiune la sefi Politiei Alba si mai ales la acest chestor sef ajuns la Cluj de la Alba Grindeanu.Masura ,,atentionarii,e precum un floc in calea pu…,asta e bataie de joc cu popa Capalnas ce trebuie bagat la Aiud !Gunoaie mai existati…?

Din sursă sigură... 11 iunie 2014 at 22:20

…noroc că a fost prost ….până acum…atâția ani…și poate a rămas tot așa…

viorella 12 iunie 2014 at 7:25

Nu s-a mai intalnit nicaieri asa ceva. Rusine sa va fie! Ala a fost sanctionat pentru ceva ce urmeaza sa se intample, nu este posibil cica sanctiune cu amanarea pentru inca un an a unei promovari. Impecabil, mi-e rusine de Romania mi-e rusine de leprele care ne conduc in toate domeniile!

O fi insurat ? 12 iunie 2014 at 14:16

Cocosele,cocosel,ai venit tarziu acasa e melodia lui….Oare cu cine servea masa de amiaza la sediu IPJ…..?CREDEM CA-L PLANGE ,MACAR O SECRETARA DIVORTATA….!LA BULAU TI LOCUL BA……popica .Poate mai amendezi pe unii…….?ispito

ce-i invata popa ? 12 iunie 2014 at 21:30

Dragi romani, acest exemplu de ‘fost popa’ sau popa sub acoperire este o oglinda a popilor din Romania. Popii se cred deasupra Statului nostru , isi aroga titluri bombastice, traiesc pe spinarea noastra ,fac absolut tot ce vor ei , pentru ca sunt influenti si au putere . Cazul de mai sus e elocvent!
Daca dvs. care cititi acest material ati fi fost in locul dansului , va intreb : care era verdictul in cazul dvs? Va spun eu : cel putin 7 ani cu executare. In cazul lu domn’ parinte care verdictul?
Praf in ochi . Nimic. Ii sugerez d-lui parinte sa se intoarca inapoi la Catedrala , ca sigur si acolo se gaseste ceva …..pt el …ceva care sa iese malai …normal….

Comentariile sunt oprite