Rămâi conectat

Actualitate

Schimbare cu oameni vechi: Trei miniștri din Guvernele Dragnea, pe listele PNL la alegerile parlamentare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lista candidaților din partea Partidului Național Liberal, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, a fost definitivată. În componența listei, pe lângă alți traseiști politici, sunt regăsiți și patru foști miniștri, trei dintre aceștia din Guvernele Dragnea și unui din Guvernul Ponta. Cei patru miniștri sunt Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Toma Petcu și Viorel Ilie.

Amintim că Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, cei care se regăsesc pe locuri eligibile pe listele PNL pentru parlamentare, sunt de fapt doi foști membri ALDE, trecuți apoi la Pro România și, în final, aterizați în partidul lui Ludovic Orban. Mai exact: Daniel Constantin, fost președinte al Partidului Conservator al lui Dan Voiculescu și ministru în guvernele Ponta, Grindeanu și Tudose, candidează pentru un fotoliu de parlamentar la Argeș, fiind numărul doi pe lista PNL. Sorin Cîmpeanu, fost ministru în Guvernul Ponta, candidează la Senat, fiind numărul doi pe lista PNL București.

Un alt nume sonor în guvernele patronate de Liviu Dragnea și care candidează din partea PNL, este Toma Petcu. Fost ministru al Energiei în Cabinetele Grindeanu și Tudose, Petcu deschide acum lista PNL la Senat, după ce în 2016 fusese ales deputat din partea ALDE.

Și Viorel Ilie, fost ministru pentru Relația cu Parlamentul în guvernele PSD conduse de Grindeanu, Tudose și Dăncilă, a prins un loc eligibil din partea liberalilor, fiind poziția a doua pe lista PNL Bacău pentru Camera Deputaților.

De pe lista PNL pentru alegerile parlamentare nu lipesc premierul Ludovic Orban, numărul 1 pe listă pentru Camera Deputaților, pe București, și ministrul de Finanțe Florin Cîțu, numărul 1 pentru Senat, pe București. Totodată, ministrul muncii Violeta Alexandru ocupă locul 2 la Camera Deputaților, pe București.

De asemenea, ministrul de interne Marcel Vela a fost trecut numărul 1 pe lista pentru Senat, la Caraș-Severin, iar Ionel Dancă, şeful cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, a fost trecut pe locul 2 al listei, la Camera Deputaților, în Vrancea.

Practic, toți miniștrii Guvernului Orban vor candida pe listele Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare, cu două excepții: ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, şi ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Sursa: psnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea