Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SCENARIUL autorităților în Alba pentru tratatea bolnavilor de COVID-19: Cazurile grave vor fi tratate la secția de Oncologie și la spitalul din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În situația în care, la noi în județ, numărul persoanelor care se vor îmbolnăvi de coronavirus va crește în perioada următoare, autoritățile sanitare din Alba au pregătit un scenariu, ce include eliberarea secției de Oncologie a Spitalului Județean și transformarea acesteia într-un loc dedicat tratării pacienților infectați. De asemenea, în calul a fost luat și Spitalul Municipal din Blaj.

Autorităţile sanitare din Alba au pregătit un scenariu care va fi pus în practică în zituaţia în care numărul de persoane care se vor îmbolnăvi de COVID-19 va creşte în perioada următoare.

Până în acest moment, în județul Alba există un singur bolnav de coronavirus, o femeie internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. În ultima perioadă aici au fost internate mai multe persoane cu suspiciuni, dar rezultatele testelor au fost negative.

Punctul ”zero” al luptei autorităţilor sanitare din Alba cu virusul va fi actuala secţie de Oncologie a Spitalului Judeţean. Aceasta va fi eliberată de bolnavi şi va fi dedicată cu totul tratării potenţialilor pacienţi infectaţi cu coronavirus. Bolnavii de cancer sunt transferaţi în spaţii ale secţiei de Gastroenterologie, în clădirea principală a unităţii medicale. S-a preferat clădirea secţiei de Oncologie pentru că este separată de spital şi poate oferi o siguranţă în ceea ce priveşte pericolul răspândirii virusului.

”Prioritatea noastră este aceea de a menţine în activitate toate unităţile medicale şi, în special, spitalul judeţean. Nu putem să ajungem în situaţia altor judeţe unde zeci de cadre medicale au fost infectate”, a precizat o sursă din sistem. Alături de clădirea secţiei de Oncologie, cazurile grave de COVID-19 vor fi tratate şi la Spitalul Municipal din Blaj. Unitatea medicală de aici a fost desemnată unitate suport pentru tratarea bolnavilor. Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean va trata, în continuare, cazurile uşoare.

Blajul va intra în ”funcţiune” în momentul în care paturile de la Alba Iulia vor fi ocupate integral de bolnavi. Medicii sunt pregătiţi pentru un scenariu suficient de grav cât să pună la încercare limitele sistemului sanitar românesc.

DSP Alba va putea realiza, prin intermediul liniei puse deja în funcţiune primele teste independente pentru identificarea persoanelor infectate. Aici vor fi testaţi cu prioritate personalul medical din judeţ.

DSP Alba este singura instituţie de acest tip din ţară care va deţine o linie de testare pentru COVID-19. O a două line de testare va fi instalată tot în laboratorul DSP Alba, fiind achiziţionată printr-o donaţie a companiei Transavia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea