Rămâi conectat

Ştirea zilei

SCENARIUL autorităților în Alba pentru tratatea bolnavilor de COVID-19: Cazurile grave vor fi tratate la secția de Oncologie și la spitalul din Blaj

Publicat

în

În situația în care, la noi în județ, numărul persoanelor care se vor îmbolnăvi de coronavirus va crește în perioada următoare, autoritățile sanitare din Alba au pregătit un scenariu, ce include eliberarea secției de Oncologie a Spitalului Județean și transformarea acesteia într-un loc dedicat tratării pacienților infectați. De asemenea, în calul a fost luat și Spitalul Municipal din Blaj.

Autorităţile sanitare din Alba au pregătit un scenariu care va fi pus în practică în zituaţia în care numărul de persoane care se vor îmbolnăvi de COVID-19 va creşte în perioada următoare.

Până în acest moment, în județul Alba există un singur bolnav de coronavirus, o femeie internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. În ultima perioadă aici au fost internate mai multe persoane cu suspiciuni, dar rezultatele testelor au fost negative.

Electrica Furnizare Discount

Punctul ”zero” al luptei autorităţilor sanitare din Alba cu virusul va fi actuala secţie de Oncologie a Spitalului Judeţean. Aceasta va fi eliberată de bolnavi şi va fi dedicată cu totul tratării potenţialilor pacienţi infectaţi cu coronavirus. Bolnavii de cancer sunt transferaţi în spaţii ale secţiei de Gastroenterologie, în clădirea principală a unităţii medicale. S-a preferat clădirea secţiei de Oncologie pentru că este separată de spital şi poate oferi o siguranţă în ceea ce priveşte pericolul răspândirii virusului.

”Prioritatea noastră este aceea de a menţine în activitate toate unităţile medicale şi, în special, spitalul judeţean. Nu putem să ajungem în situaţia altor judeţe unde zeci de cadre medicale au fost infectate”, a precizat o sursă din sistem. Alături de clădirea secţiei de Oncologie, cazurile grave de COVID-19 vor fi tratate şi la Spitalul Municipal din Blaj. Unitatea medicală de aici a fost desemnată unitate suport pentru tratarea bolnavilor. Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean va trata, în continuare, cazurile uşoare.

Blajul va intra în ”funcţiune” în momentul în care paturile de la Alba Iulia vor fi ocupate integral de bolnavi. Medicii sunt pregătiţi pentru un scenariu suficient de grav cât să pună la încercare limitele sistemului sanitar românesc.

DSP Alba va putea realiza, prin intermediul liniei puse deja în funcţiune primele teste independente pentru identificarea persoanelor infectate. Aici vor fi testaţi cu prioritate personalul medical din judeţ.

DSP Alba este singura instituţie de acest tip din ţară care va deţine o linie de testare pentru COVID-19. O a două line de testare va fi instalată tot în laboratorul DSP Alba, fiind achiziţionată printr-o donaţie a companiei Transavia.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| A „confundat” Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia cu un traseu de off-road

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| A „confundat” Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia cu un traseu de off-road

Un șofer de „tanc” a confundat, astăzi, 6 decembrie, Bulevardul Transilvaniei din Municipiul Alba Iulia cu un traseu de off-road. Acesta și-a parcat „bijuteria” plină de noroi și pământ fără nici o jenă sau vreo preocupare față de mizeria pe care o lasă în urma sa.

Coborât din vârful dealului, căci unde altundeva să reușești o astfel de performanță? Șoferul a „uitat” că a intrat în oraș, într-o comunitate unde trebuie să respecți un minim de norme de bun simț și a „ocolit” oricare spălătorie din drumul său, fiindcă are cine să curețe, doar de aceea plătim noi taxe și impozite.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| S-a deschis circulația pe un tronson de 9 kilometri de pe autostrada A3: Alba Iulia, Cluj şi Târgu Mureş vor fi conectate la infrastructura vest-europeană

Publicat

în

LIVE VIDEO| S-a deschis circulația pe un tronson de 9 kilometri de pe autostrada A3: Alba Iulia, Cluj şi Târgu Mureş vor fi conectate la infrastructura vest-europeană

De astăzi conducătorii auto pot circula pe încă 4,5 km din Autostrada A3 Transilvania. A fost deschis mini-lotul din zona Târgu Mureș, inclusiv cei 4,5 km de drum național cu două benzi pe sens care leagă A3 de zona Metro/Azomureș.

„Astăzi se deschide circulația pe autostrada Târgu Mureș-Ungheni. Vorbim de 4,5 kilometri care au profil de autostradă și 4,7 kilometri la profil de drum național cu două benzi pe sens. Rezultate concrete! Nu festivism!” a transmis ministrul Grindeanu.

Electrica Furnizare Discount

„Nu sunt mulţi kilometri, sunt aprox. 4,5 kilometri plus 4,7 kilometri drum de legătură care este la profil de drum naţional cu patru benzi, practic, va fi recepţionat anul acesta pe 6 decembrie”, a explicat vineri, la B 1 TV, Cristian Pistol, şeful Companiei de Drumuri.

”Odată cu deschiderea circulației, municipiul Târgu Mureș va avea asigurată în mare parte o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Sebeș și Alba Iulia. Spun, în mare parte, deoarece deocamdată nu este finalizat lotul Cețani – Câmpia Turzii. Dar în condițiile în care, tot până la sfârșitul anului, lotul 2 al autostrăzii A10, Sebeș – Turda va fi deschis pentru circulația rutieră drumul de la Târgu Mureș până la Alba Iulia se va desfășura în condiții de siguranță mult mai mari și în timpi mult mai scurți”, a mai spus șeful CNAIR.

Cluj, Alba Iulia şi Târgu Mureş vor fi conectate la infrastructura vest-europeană de autostrăzi datorită celor 30 de noi kilometri de drum rapid ce sunt inauguraţi astăzi, respectiv în cursul lunii decembrie. În Muntenia şi Moldova proiectele întârzie.

Autostrada A3, denumită și Autostrada Transilvaniei, va porni din nordul Bucureștiului și va traversa Munții Carpați prin Valea Prahovei, va străbate Podișul Transilvaniei pe direcția SE-NV și va ajunge, prin nordul Carpaților Occidentali, la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Borș.

Autostrada va lega orașele București, Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sighișoara, Târgu Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Zalău și Oradea. Lungimea totală va fi de 584 de kilometri.

Sursa: mediafax.ro economica.net

 

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| „Bradul” de Crăciun împotriva COVID: Câte doze de vaccin au fost utilizate pentru realizarea proiectului inedit

Publicat

în

FOTO| „Bradul” de Crăciun împotriva COVID: Câte doze de vaccin au fost utilizate pentru realizarea proiectului inedit

„Spiritul Sărbătorilor este prezent și la Centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor! După sute de ore de muncă, “Bradul” de Crăciun de la Palatul Copiilor este gata și pregătit să fie vizitat în număr cât mai mare.

Este un brad altfel, pro sănătate și pro viață, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. “Bradul” are o înălțime de 3 m, o anvergură de 2.2 m și este realizat din doze Pfizer și Moderna. Cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson.

Electrica Furnizare Discount

Meritul este al personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție.

Inimosul personal al centrului vă urează Sărbători Fericite!” , au transmis reprezentanții RO Vaccinare pe mediul de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare