Rămâi conectat

Actualitate

Scenariile liberalilor pentru comasarea alegerilor din 2024. Când ar putea fi luată decizia

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Scenariile liberalilor pentru comasarea alegerilor din 2024. Când ar putea fi luată decizia

PNL vrea comasarea alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale de anul viitor și a venit și cu câteva scenarii.

Deși Partidul Social Democrat s-a opus până acum cuplării celor patru runde de vot care vor avea loc anul viitor, liberalii încearcă să ajungă la un compromis.

Aceștia au propus mai multe scenarii care vor fi discutate în coaliția de guvernare, însă ar trebui luată această decizie cu cel mai devreme, cel mai târziu un an înainte de alegeri.

Legislația electorală trebuie schimbată cu cel mult un an înainte de momentul alegerilor.

În mod normal, sunt patru rânduri de alegeri locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale, motiv pentru care, fiind o premieră în acest sens, cei din coaliția de guvernare au decis că ar putea merge pe varianta comasării.

Există și varianta în care prezidențialele să fie comasate cu alegerile europarlamentare, însă nu a fost luată o decizie finală în acest sens.

Este de așteptat ca în această primăvară să fie luată o decizie în sensul comasării alegerilor și modificată și legislația electorală pentru ca anul viitor să se poată desfășura eventuale alegeri comasate.

 

sursa: antena3.ro


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

29 noiembrie: Ziua Infanteriei Marine Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anual, la data de 29 noiembrie, este marcată Ziua infanteriei marine române. Astfel, conform Legii de organizare a Flotilei, echipajul Crucișătorului „Elisabeta”, construit de șantierele din New Castle, care era alcătuit din peste 180 de marinari, avea în compunere 20 de infanteriști marini.

În anul 1916, a început procesul de reorganizare a armatei, fiind menționat în cadrul Marinei Militare, Batalionul de Debarcare, alcătuit din efectivele terestre ale marinei. Ulterior, apare în Ordinea de bătaie a Marinei Militare Romane din ianuarie 1917 o noua structura, Corpul Infanteriștilor Marinei, care avea că zona de responsabilitate Delta Dunării și litoralul maritim, conform Ziua Constanța.

Cu timpul, structurile de infanterie marină s-au dezvoltat, diversificându-și gama de misiuni, cum ar fi lupta împotriva minelor și navelor de suprafață inamice, menținerea legăturii cu navele proprii, interzicerea infiltrării grupurilor de cercetare-diversiune și întârzierea acțiunilor inamicului până la sosirea forțelor principale, ajungând în aprilie 1940, să fie constituit Batalionul de Infanterie Marina, prima unitate de acest fel din Armata Romana.

În următorii ani, Infanteria Marină Română a suferit mai multe restructurări succesive, determinate de evenimentele politice și militare, fiind chiar desființată, în anul 1958, la cererea consilierilor sovietici. La data de 29 noiembrie 1971, a fost reînființat Batalionul de Infanterie Marina, data care a devenit Ziua Infanteriei Marine Romane.

Ziua de 29 este o ocazie deosebită pentru a omagia sacrificiile infanteriștilor marini în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aducându-le o recunoștință imensă. Cu demnitate și curaj, prin munca susținută și tărie de caracter, infanteriștii marini au fost mereu devotați patriei, oameni care au ieșit cu fruntea sus din orice misiune, câștigându-și, de-a lungul timpului, respectul binemeritat.

Batalionul 307 Infanterie Marina este o structura importanta a Forțelor Navale Romane, care executa misiuni de descurajare și anihilare a acțiunilor teroriste în zona Deltei Dunării, zona lagunara și pe fluviu, de supraveghere și protecție a cailor de comunicații navale, misiuni de transport, participa la operații în sprijinul păcii, misiuni de căutare – salvare pe fluviu și pe mare, misiuni de monitorizare a zonei de responsabilitate, misiuni de asistenta medicala primara în situații de urgente civile, misiuni de limitare și înlăturare a efectelor dezastrelor sau a altor situații de criza.

Sursa: editiadedimineata.ro
Foto: facebook – Regimentul 307 Infanterie Marină


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare