Rămâi conectat

Actualitate

Scenariile liberalilor pentru comasarea alegerilor din 2024. Când ar putea fi luată decizia

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Scenariile liberalilor pentru comasarea alegerilor din 2024. Când ar putea fi luată decizia

PNL vrea comasarea alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale de anul viitor și a venit și cu câteva scenarii.

Deși Partidul Social Democrat s-a opus până acum cuplării celor patru runde de vot care vor avea loc anul viitor, liberalii încearcă să ajungă la un compromis.

Aceștia au propus mai multe scenarii care vor fi discutate în coaliția de guvernare, însă ar trebui luată această decizie cu cel mai devreme, cel mai târziu un an înainte de alegeri.

Legislația electorală trebuie schimbată cu cel mult un an înainte de momentul alegerilor.

În mod normal, sunt patru rânduri de alegeri locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale, motiv pentru care, fiind o premieră în acest sens, cei din coaliția de guvernare au decis că ar putea merge pe varianta comasării.

Există și varianta în care prezidențialele să fie comasate cu alegerile europarlamentare, însă nu a fost luată o decizie finală în acest sens.

Este de așteptat ca în această primăvară să fie luată o decizie în sensul comasării alegerilor și modificată și legislația electorală pentru ca anul viitor să se poată desfășura eventuale alegeri comasate.

 

sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea