Scapă de burtă, vara se apropie! 5 moduri simple de a da jos grăsimea
Cu toţii ne dorim o burtă plată, un abdomen tonifiat, dar ne sperie eforturile prea mari pe care trebuie să le facem pentru a obţine rezultate. Vestea bună este că e posibil să ai o burtă plată fără exerciţiile fizice obositoare, ci doar prin schimbarea stilului de viaţă (deşi nu strică niciodată să faci puţină mişcare). Vestea proastă este că greutatea colăceilor îţi face rău, şi nu doar din cauza kilogramelor în plus.
Nu te mai stresa
Chiar şi puţin stres va creşte producţia de cortisol din creier, un hormon care ne era de folos atunci când trăiam în peşteri, cu milioane de ani în urmă. Acum, cortisolul impulsionează grăsimea să se depună pe abdomen, în loc să ne ajute să luptăm cu mamuţii. Activităţi ca yoga sau inhalări adânci pot ajuta la reducerea stresului şi anxietăţii. „Yoga sau respiraţia adâncă activează sistemul nervos parasimpatic al organismului care ne ajută să ne relaxăm aproape imediat“, adaugă Lakatos.
Dormi mai mult
Cortisolul îşi face de cap şi atunci când nu dormi suficient. „Acelaşi hormon care intră în acţiune în condiţii de stres, ne afectează şi când nu dormim îndeajuns. Plus că atunci când suntem obosiţi şi simţim nevoia de energie ne îndreptăm mai des spre frigider, mai ales că acest hormon ne face să ne fie foame“, continuă Tammy. Cel mai bine e să încercăm să dormim cel puţin şapte-opt ore pe noapte, pentru a ne ajuta să luptăm împotriva grăsimii de pe abdomen.
Mănâncă alimente care conţin probiotice
Probioticele sunt bacteriile „bune“, iar alimentele care le conţin ajută la reducerea balonării cauzată de flora intestinală „rea“ din burtă. „Produsele lactate care conţin probiotice ajută la digestie şi luptă împotriva balonării“, susţine Lakatos. Adaugă în dieta zilnică alimente care conţin probiotice. Kefirul şi iaurtul sunt un bun exemplu, doar că trebuie să te asiguri că eticheta produselor specifică culturi de probiotice vii şi active.
Renunţă la băuturile care te balonează
Nu vrei să ai o „burtă de bere“? Evită alcoolul. „Câte o băutură, din când în când, nu reprezintă o problemă. Însă cantităţi mari de alcool, mai ales seara, au un efect de balonare“, spune Tammy. Alte băuturi care provoacă balonare sunt cafeaua şi sucurile acidulate. „Cei care ţin dietă cred, deseori, că un suc dietetic, care nu conţine zahăr, nu are un impact negativ asupra fizicului lor, dar adevărul este că dioxidul de carbon din ele (chiar şi cel din apa minerală) poate cauza balonare“, continuă Shames. Pentru cele mai bune rezultate, beţi apă plată în timpul unei diete, dar şi pentru a avea un stomac de invidiat.
Evită sarea
Sarea este responsabilă pentru disconfortul gastrointestinal şi pentru balonarea excesivă. „Sodiul provoacă sete şi reţine apa în organism. Astfel vei avea un aspect «pufos»“, mărturiseşte Lakatos. Ţine-te departe de alimentele gătite în prealabil şi de cele procesate care conţin multe condimente. Acestea sunt surse subtile de sodiu care pot da naştere unei „burtici“ impresionante. Este nevoie de destul de multă muncă pentru un stomac plat, mai ales dacă iei în considerare şi exerciţiile fizice, însă beneficiile merită efortul.
Sursa Adevarul
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Cele mai bune sporturi pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor: Beneficii și echipamente necesare
Cele mai bune sporturi pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor: Beneficii și echipamente necesare Specialiștii recomandă minim 30 de minute de activitate fizică pe zi, pentru sănătatea copiilor, dar și a adulților. Sportul are beneficii asupra dezvoltării fizice și psihice a celor mici, contribuind la o creștere armonioasă și la construirea încrederii în sine. Printre sporturile […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba