Scandalul de la școala din Fărău în atenția IȘJ Alba dar și în atenția poliției
Dacă cele două memorii ale părinților ce au copii care studiază la Școala Gimnazială din Fărău nu au avut prea mare ecou la Inspectoratul Școlar Județean Alba, protestul de ieri, când peste 70 de persoane s-au adunat în fața școlii cerându-i noului director să demisioneze nu i-a lăsat indiferenți pe șefii instituției, astfel că au desemnat o comisie care se va ocupa de acest caz.
Potrivit inspectorului Iuliana Șarlea echipa se va deplasa vineri dimineață la Fărău și va avea o întâlnire cu profesorii și cu reprezentanții părinților după care în Consiliul de Administrație al IȘJ Alba se va lua o decizie.
Pe de altă parte protestul a intrat și în atenția poliției, deși s-a desfășurat în mare parte civilizat și, în afară de huiduieli (inevitabile în astfel de cazuri), nu s-au consemnat incidente. După sesizarea din oficiu, două echipaje de poliție s-au înființat astăzi în comună chestionându-i pe localnici în legătură cu motivele care i-au îndemnat pe oameni să se adune într-un număr atât de mare la școală.
Potrivit unor surse și reprezentanții PSD s-au mobilizat și au umblat prin comună încercând să-i facă pe protestatari să mărturisească faptul că au fost ”împinși de cineva de la spate” să pornească acest protest și că totul este de fapt o acțiune ce ține mai degrabă de zona politicului decât de faptul că părinții doresc o educație cât mai bună pentru copiii lor.
Părinții sunt, însă, atât de hotărâți să rezolve problema încât iată ce au scris în memoriul înregistrat la IȘJ Alba în data de 18 august:
”Vă aducem la cunoștință că NU SUNTEM DE ACORD cu schimbarea doamnei directoare prof. Ioana Ofelia Bordean, deoarce de când dânsa este la conducerea școlii copiii noștri au fost scoși din anonimat, participând la diverse concursuri și obținând rezultate foarte bune, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. De asemenea, în anul școlar 2011-2012, la școală s-au făcut o mulțime de reabilitări, creându-se condiții deosebite pentru activitatea instructiv-educativă, cum ar fi laboratorul de informatică, sala de sport, sala de festivități, clasele renovate și modernizate, instalații de apă curentă, amenajare curte școală, grădiniță etc.
Pe lângă toate acestea s-a respectat orarul școlar, care până acum nu a fost respectat nici de unii profesori care făceau naveta și ajungeau dimineața la ora 9.00 și plecau la ora 12.00. Până în acest an școlar profesorii nu-și făceau orele de matematică, română, informatică, biologie, educație tehnologică etc. deși la unele dintre aceste materii copiii aveau examene. Acest lucru îl știm de la copiii noștri care veneau acasă și spuneau: azi nu am făcut fizică sau informatică, am făcut matematică o jumătate de oră, română la fel sau orele de biologie și educație tehnologică nu erau ținute iar ei se jucau în curtea școlii. De asemenea nu se știa când era oră sau pauză deoarece copiii erau lăsați să iasă în curtea școlii (…)
Ani la rând părinții și-au transferat copiii la alte școli deoarece erau nemulțumiți de activitatea din școală, preferând să-i transfere la alte școli la Ocna Mureș. În caz cădirectoarea școlii, prof. Ioana Ofelia Bordean va fi schimbată, noi, părinții, ne vom transfera copiii la Ocna Mureș cerând sprijin d-lui primar referitor la transport.
De asemenea vom solicita presa și televiziunea pentru a se vedea realitatea și ”criteriile” prin care se schimbă directorii de școli care se implică în procesul de învățământ (…)”.
Memoriul este însoțit de liste care conțin peste 81 de semnături, toate persoanele fiind trecute cu datele din cărțile de identitate (inclusiv seria și numărul C.I.).
Poate dacă cei de la inspectorat dădeau curs solicitării făcute de locuitorii din Fărău acum 3 săptămâni, s-ar fi evitat și scandalul și deranjul creat de protestul spontan. Așteptăm cu interes să aflăm ce decizie vor lua pentru a ”liniști spiritele”.
Până atunci, vă prezentăm mai jos câteva imagini ale școlii, așa cum arăta la începutul anului școlar 2011 și așa cum arată acum, precum și imagini cu diferite activități în care au fost implicați elevii și profesorii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități
Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități 3 Decembrie marchează, pe întreg mapamondul, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 21 de minute
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor