Rămâi conectat

Ştirea zilei

Scandalul angajărilor fără concurs, la Spitalul Municipal din Aiud: Managerul Mircea Nechimiș și-a dat demisia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Managerul Spitalului Municipal Aiud, ec. Mircea Nechimiș, și-a dat miercuri demisia după ce inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă au constat că în spital s-au făcut mai multe angajări fără concurs, sesizând Parchetul, iar primarul Aiudului, Oana Badea, a cerut, cu o zi în urmă, adoptarea propunerii de încetare a contractului său.

spital AiudPrimarul municipiului Aiud, Oana Badea, a declarat, miercuri, fiind contactată de ziaruluiunirea.ro că a fost notificată de către managerul spitalului, Mircea Nechimiș, cu privire la solicitarea de a-i accepta demisia de la 1 ianuarie.

”Eu am fost notificată de către domnul manager cu privire la solicitarea de a-i accepta demisia începând cu 1 ianuarie. Am primit astăzi hârtia și am înaintat-o departamentului resurse umane din primărie care va întreprinde ceea ce prevede legea”, a spus Oana Badea.

Pe pagina de Facebook  a primăriei municipiului Aiud a fost postat, marți, un mesaj în care Oana Badea cere Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Aiud, adoptarea propunerii de încetare a Contractului de Management al managerului unității spitalicești.

”Primarul Municipiului Aiud, Oana Badea, a solicitat Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Aiud, adoptarea propunerii de încetare a Contractului de Management al managerului unității spitalicești. La baza acestei decizii se află constatările Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, care, în urma unui control tematic, a descoperit nereguli grave în exercitarea actului managerial. Acest fapt a dus la sesizarea organelor de cercetare penală, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud”, se arăta în mesajul postat pe Facebook

Inspectorul șef al ITM Alba, Dorel Fiț a declarat, fiind contactat de ziarulunirea.ro, că la Spitalul Municipal Aiud în ultimii doi – trei ani s-au făcut mai multe angajări fără concurs.

”Am avut o verificare la ei și am sesizat Parchetul pentru eventuale suspiciuni de infracțiuni privitoare la abuz în funcție. Este vorba de niște angajări fără concurs. Urmează ca Parchetul să facă cercetările mai departe. Noi am stabilit că oamenii aceștia au făcut angajările pe durată determinată cum au vrut mușchii lor. Noi am sesizat Primăria Aiud, le-am cerut să facă audit și să dispună măsurile necesare în situația asta. Le-am și precizat că am sesizat și Parchetul”, a spus, marți, Dorel Fiț.

Inspectorul șef al ITM Alba nu a știut să spună cu exactitate câte angajări au fost făcute în total fără concurs, precizând că în 2016 inspectorii au depistat cinci.

”Noi am ridicat două contracte individuale de muncă să ne putem susține la Parchet plângerea”, a spus Dorel Fiț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea