SCANDAL la o creșă din Alba Iulia. Părinții acuză comportamentul agresiv al unei educatoare și al unei îngrijitoare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Plângeri la Poliție pe numele unei educatoare și a unei îngrijitoare de la o creșă din Alba Iulia. Acestea sunt acuzate de părinții unor copii că ar avea un comportament agresiv la adresa minorilor, atât fizic cât și verbal. În cauză IPJ Alba a deschis un dosar penal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, Luminiţa Prodan, a declarat luni că la Poliţia municipiului Alba Iulia au fost înregistrate două sesizări din partea unor părinţi, care au avut reclamaţii la adresa a două persoane, o educatoare şi o îngrijitoare.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ar putea fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Plângerile au fost conexate şi s-a deschis un dosar penal. Verificările se efectuează, deocamdată, cu privire la faptă”, a afirmat Luminiţa Prodan.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Şi Primăria municipiului Alba Iulia, în administrarea căreia se află creşa, a declanşat o procedură administrativă în acest caz, fiind sesizată Comisia de disciplină.

O educatoare şi o îngrijitoare sunt acuzate de părinţi că ar fi avut un limbaj neadecvat şi un comportament similar la adresa copiilor. Cele două au fost înregistrate audio, mama unuia dintre copii amplasând în ghiozdanul acestuia un microfon după ce a sesizat o schimbare în comportamentul băieţelului.

„Nu te mai suport deloc, nesimţitule”, „Eşti o puturoasă”, „De te ridici de pe saltea, te mănânc”, „Când te-ai ridicat, cum te-am rezolvat”, „Urâtul naibii”, „Prostule”, „Măgarul naibii”, „Zăpăcitule”, „Lasă piciorul jos, că o capeţi” sunt câteva dintre insultele care se aud pe înregistrare. Copiii au fost şi bruscaţi, auzindu-se cum plâng, iar drept pedeapsă unii ar fi fost ţinuţi în baie

sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Ics 12 august 2019 at 13:30

Era bine daca era prezentată si varianta acuzatelor. Adevarul e undeva la mijloc întotdeauna. Am trecut si eu prin creșe și grădinițe cu proprii copii, si…aveau niste colegi sălbatici la care părinții le suflau in popou de imi venea mie sa ii agăț pe băț la cate tampenii făceau, crezând că lumea e la picioarele lor.

Comentariile sunt oprite