Rămâi conectat

Ştirea zilei

Scăderi mari la salarii pentru angajații Direcției de Sănătate Publică. Directorul executiv pierde 60% din venitul net

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajații Direcției de Sănătate Publică Alba vor avea unele dintre cele mai dramatice scăderi de venituri după aplicarea legii privind salarizarea unitară.

O statistică realizată în raport cu salariile din luna decembrie 2017 și cele care vor fi încasate în luna ianuarie 2018 indică o scădere în medie de circa 35 – 40%, mai ales în cazul funcțiilor de conducere. Cea mai drastică involuție din acest puct de vedere se înregistrează la salariul directorului instituției.

Alexandru Sinea va trece de la un salariu net de 10.480 de lei în luna decembrie 2017, la un net de 4.414 lei în ianuarie 2018. Scăderea este de aproape 60%, respectiv de 6.066 de lei.

Directorul executiv adjunct va avea și el un minus de 3.440 de lei la salariu, de la 6.680 de lei, la 4.260 lei. Scăderi de 2.676 lei, respectiv 2.586 lei vor înregistra și veniturile șefilor de serviciu, respectiv șefilor de birou, care vor ajunge la salarii nete de 4.004 lei și 3.849 lei. Un consilier principal va primi cu 75 de lei mai puțin (3.322 de lei), iar un auditor superior va încasa salariul diminuat cu 1.673 lei (3.648 de lei).

Evoluții pozitive vor înregistra salariile consilierilor debutanți și a consilierilor asistenți. Prima categorie va primi un plus de 540 de lei (2.876 de lei salariu net în ianuarie 2018), iar cea de-a doua va avea o evoluție financiară pozitivă de 333 de lei (3.071 de lei salariu net în ianuarie 2018).

Funcționarii din Direcțiile de Sănătate Publică aveau, înainte de intrarea în vigoare a legii privind salarizarea unitară, unele dintre cele mai mari venituri din sistemul bugetar ca urmare a unei ordonanțe de urgență promulgate în decembrie 2016. Situația este similară și la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba, unde, de asemenea, ar urma să aibă loc scăderi semnificative ale veniturilor funcționarilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea