Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Scădere fără precedent a încrederii populației în Justiție – Consiliul Superior al Magistraturii, solicitat să analizeze cauzele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Superior al Magistraturii va fi solicitat, de Ministrul Justiției, Raluca Prună, să analizeze cauzele care au dus la scăderea încrederii populației în Justiția din România, așa cum a reieșit din ultimul Eurobarometru al Comisiei Europene.  

Justitie-41„A fost și pentru mine destul de surprinzător să văd că încrederea populației din România în justiție este la 35% și că a existat o scădere de 13 puncte procentuale. Eu am intenția, ca membru de drept, să rog CSM să se aplece asupra acestei situații (…) și să vadă ce anume a generat această scădere. (…) Suntem la o diferență, de 10 puncte procentuale, cred, de media europeană”, a declarat Raluca Prună la Adevărul Live.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și Eurobarometru: Scădere fără precedent a nivelului de încredere în Justiție. Care sunt instituțiile de încredere ale statului

În opinia sa, printre cauzele scăderii încrederii publice s-ar putea număra și unele atacuri care vin chiar din interiorul sistemului de justiție.

„Nu aș vrea să speculez, însă eu cred că mare parte din imaginea pe care publicul din România o are cu privire la justiție se datorează și unei expuneri a sistemului de justiție în spațiul public care, de multe ori, este prea mare. Și când spune expunere nu mă refer la faptul că presa vorbește în mod firesc și legitim despre ceea ce se întâmplă în materia aceasta (…), ci există și situații, din păcate tot mai numeroase într-un an electoral pentru CSM, în care magistrații înșiși ies și se expun, cred eu, uneori fără să aibă în vedere efectele unei asemenea expuneri. De exemplu, faptul că de câteva luni bune dinspre asociațiile de magistrați se vorbește despre acoperiții din justiție, se induce în spațiul public ideea aceasta că ceva ar fi în neregulă cu sistemul, cred că are un efect pervers asupra imaginii justiției și asupra încrederii populației în justiție”, a spus ministrul Justiției.

Raluca Prună a adăugat că o altă posibilă cauză a scăderii încrederii oamenilor în sistem ar putea fi și unele pedepse aplicate pentru fapte de corupție, care sunt percepute ca fiind prea mici.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura

Bogdan Ilea

Publicat

în

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura Taxa pe lux nu se va implementa până în toamnă. Statul a realizat că nu știe ce clădiri sau mașini vor fi impozitate sau cum se va calcula valorea impozabilă.  Executivul nici măcar nu a calculat impactul bugetar al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea