Rămâi conectat

Actualitate

Scădere de 1,1% a productivității muncii în industrie, în prima jumătatea a anului 2022. Datele INS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scădere de 1,1% a productivității muncii în industrie, în prima jumătatea a anului 2022. Datele INS

În prima jumătate a acestui an, productivitatea muncii în industrie s-a redus cu 1,1%, față de perioada similară a anului 2021, arată datele Institutului Național de Statistică.

Scăderea a fost determinată de diminuările înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,6%), industria extractivă (-0,8%) şi industria prelucrătoare (-0,2%).

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe marile grupe industriale, productivitatea muncii a scăzut în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-7,7%), industria bunurilor intermediare (-6,1%), industria energetică (-1,6%) şi a crescut în industria bunurilor de uz curent (+8,2%) şi industria bunurilor de capital (+2,8%).

În iunie 2022, comparativ cu luna precedentă, productivitatea muncii în industrie a scăzut cu 4,6% ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,3%), industria prelucrătoare (-4,7%) şi industria extractivă (-0,5%).

Pe marile grupe industriale productivitatea muncii s-a redus la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-14,5%), industria bunurilor de uz curent (-6,8%), industria energetică (-5,3%), industria bunurilor intermediare (-5%) şi industria bunurilor de capital (-0,9%)

Raportat la aceeaşi lună din 2021, în iunie 2022 productivitatea muncii în industrie a scăzut cu 2,1%. Pe sectoare de activitate s-au înregistrat scăderi la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,6%), industria extractivă (-2%) şi industria prelucrătoare (-1,2%).

Productivitatea muncii pe marile grupe industriale a scăzut în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-9,8%), industria bunurilor intermediare (-7,8%), industria energetică (-2,9%) şi a crescut în industria bunurilor de capital (+4,2%) şi industria bunurilor de uz curent (+3,6%).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Viața la bloc, pe mod silențios: Pentru ce ar putea primi românii amenzi de pâna la 10.000 de euro!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viața la bloc, pe mod silențios: Pentru ce ar putea primi românii amenzi de pâna la 10.000 de euro!

Aparent fără mari responsabilități, viață la bloc a românilor s-ar putea schimbă radical! Locatarii pot încasa amenzi de până la 10.000 de euro pentru gesturi aparent banale.

Judecătoria Sector 1 București a luat decizia de a amendă un bărbat cu suma de 10.000 de euro, sub formă de daune morale pentru vecinii săi. Situația a porniit de la nemulțumirea vecinilor asupra volumului la care „inculpatul” ascultă muzică în apartamentul sau.

„Este o decizie în premieră şi este extrem de inedită pentru că o instanță de judecată, după un probatoriu care spun că a fost covârşitor, pentru că aşa am şi reuşit să obţinem această soluţie, l-a obligat pe pârât să plătească 10.000 de euro, defalcat. 5.000 de euro pentru soţ, 5.000 de euro pentru soţie.Aici discutăm de daune morale, pentru că în mai mult de 16 rânduri, această persoană a şi fost amendată de către Poliţie, deci s-a constatat de către o autoritate a statului că i-a deranjat, pur şi simplu. Îşi deranja vecinii şi mai mult decât atât, mergea cu rolele prin casă dacă vă vine să credeţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dădea muzica la maximum şi treaba asta se întâmpla din 2019. Este un mare semnal de alarmă pentru cei care fac asta în mod uzual (…) Cred că ştim cu toţii ce înseamnă să auzi muzica bubuind la 2 noaptea şi să fie petreceri nesfârşite. Poţi să ajungi să plăteşti scump pentru petrecerile respective.

Suma nu mi se pare că este mare, am mai auzit chestiunea aceasta, că e foarte mult pentru o simplă deranjare a vecinilor, dar în momentul în care faci chestiunea asta de trei ani de zile şi nu te potoleşti, Poliţia te amendează de 16 ori, singura variantă pentru a fi oprit într-un fel sau altul este să fii „condamnat” la plata unei sume, care pur şi simplu să te usture, pentru că ăsta este termenul potrivit. Cu siguranță, persoana aceasta nu o să mai dea muzica tare şi cu atât mai mult, eu cred că o să fie un exemplu şi pentru ceilalţi care deranjau şi liniştea publică şi liniştea vecinilor, în acele ore când trebuie să menţinem liniştea, fără să dăm muzica la maximum în apartamente”, a spus avocatul Adrian Cuculis, conform playtech.ro

Sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Avem peste 45 de mii de copii în grija statului: Numărul copiilor din sistemul de protecție a scăzut cu aproape 6% în ultimul an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avem peste 45 de mii de copii în grija statului: Numărul copiilor din sistemul de protecție a scăzut cu aproape 6% în ultimul an

Față de finalul anului 2020, la finalul anului 2021 erau cu 2.819 copii mai puțini în sistemul de protecție al statului, potrivit datelor publicate de Agerpres. Mai exact, în anul 2020 erau 48.031 de copii, în 2021 au mai rămas 45.212.

Dintre aceștia, 12.890 copii (28,51%) beneficiau de măsură de protecţie specială în servicii de tip rezidenţial, respectiv 10.128 copii în servicii de tip rezidenţial publice şi 2.762 copii în cele private, conform statisticilor publicate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Totodată, un număr de 32.322 copii (71.49%) beneficiau de măsură de protecţie specială în servicii de tip familial, din care 17.187 copii se aflau la asistenţi maternali, 11.077 copii la rude până la gradul IV inclusiv şi 4.058 copii la alte familii sau persoane.

La sfâşitul anului trecut, în cadrul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la nivelul judeţelor/sectoarelor municipiului Bucureşti, în departamentul “Protecţia Copilului” erau angajate 31.315 persoane, cu 512 persoane mai puţin faţă de 30 iunie 2021 şi cu 1.170 persoane mai puţin comparativ cu 31 decembrie 2020.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din totalul celor 31.315 angajaţi, 4.563 (14,57%) erau angajaţi în aparatul propriu al DGASPC-urilor, 11.770 (37,59%) erau asistenţi maternali profesionişti, 11.161 (35,64%) erau angajaţi în serviciile de tip rezidenţial, 3.821(12,20%) erau angajaţi în servicii de îngrijire de zi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Varză, brânză și un porc: Ce mită inedită s-a primit la un Inspectorat Școlar

Culda Ionică

Publicat

în

Varză, brânză și un porc: Ce mită inedită s-a primit la un Inspectorat Școlar

Procurorii din cadrul  Direcției Naționale Anticorupție  au precizat că în urma verificărilor pe care le-au avut la doi inspectorii școlari din județul Constanța, au descoperit că aceștia au primt diferite produse alimentare pentru un post de învătător.

Totul a început în momentul în care un inspector a fost prins în flagrant delict în timp ce primea mii de euro pentru a aproba transferul unui elev de la un liceu din Constanța la un colegiu național de renume. Procurorii au aprofundat ancheta și au descoperit că inspectorul acționa împreună cu un alt inspector școlar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Telefoane ascultate și mită sub supraveghere

Mita a mers către doi inspectori ai ISJ Constanța: Cristina Cabrancea și Lucian Faliboga.

Procurorii DNA au obținut mandat de ascultare a telefoanelor celor doi inspectori școlari. În total, anchetatorii spun că inspectorul a primit șpagă constând în: aproximativ 100 kg de varză albă, 11 kg de brânză, un pește de aproximativ 11 kg, un porc de aproximativ 150 kg și trei baloți de paie, șpagă care trebuia să rezolve și transferul unor cadre didactice din mediul rural în mediul urban.

”Din declarațiile martorului-denunțător a rezultat faptul că a discutat pentru rezolvarea problemei avute de acesta, respectiv nota scăzută obținută de soția acestuia la examenul de obținere a unui post de învățător, atât cu inspectorul şcolar pentru învăţământ primar, în cadrul I.S.J. Constanța, Cristina Cabrancea, cât și cu inspectorul şcolar pentru managementul resurselor umane, în cadrul I.S.J. Constanța, Lucian-Dorel Faliboga”, spun procurorii.

Declarația martorului-denunțător

”În seara zilei de 06.09.2021, în momentul după care s-au afișat rezultatele concursului, în jurul orelor 21, i-am trimis mesaj, pe WhatsApp, de pe telefonul soției, domnului inspector că soția a luat 4, sub nota de trecere. După aproximativ 5 minute, acesta m-a sunat pe WhatsApp, tot pe telefonul soției și mi-a spus să fac contestație a doua zi și m-a întrebat dacă am vorbit sau nu cu doamna inspector Cabrancea, iar eu i-am răspuns că am vorbit și că i-am dat tot ce a trebuit, bani, brânză și pește dar nu mi-a rezolvat problema. I-am spus că n-ar trebui să vorbim acestea la telefon dar el mi-a replicat că suntem pe WhatsApp și nu ne știe nimeni. După convorbirea aceasta, la ora 21:48, pe telefonul meu am primit un mesaj de la doamna Cabrancea cu următorul conținut: Maine contestație. Neapărat! Am avut monitorizare azi… Nu am mai avut discuții în data de 06.09.2021, iar a doua zi am fost împreună cu soția la locul concursului, am făcut contestație. După aproximativ 2-3 ore, înainte de afișarea rezultatelor finale (după contestații) am primit un mesaj de la doamna inspector Cabrabcea, la ora 16:53, pe telefonul meu, cu conținutul: S-a rezolvat. Ca și răspuns la acest mesaj eu i-am mulțumit, tot printr-un mesaj cu textul mulțumesc frumos, însă acel mesaj nu îl mai am în telefon. Precizez că eu am discutat cu domnul Faliboga iar răspunsul practic la ce am discutat cu acesta, l-am primit de la doamna Cabrancea” a afirmat acesta.

Ambii inspectori școlari au încercat să încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției cu DNA Constanța.

Sursă: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea