Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

SC Star Transmission ar putea crea peste 1000 de locuri de muncă la Sebeș

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acționarii companiei române-germane Star SC Star Transmission ar putea crea peste 1000 de locuri de muncă la Sebeș se întâlnesc luni, 8 octombrie, la Cugir pentru a da “undă verde” unei investiții de circa 200.000.000 de euro care ar putea crea în zona Sebeș peste 1.000 de noi locuri de muncă. De la 800 de angajați, cât are în prezent societatea a cărui acţionar majoritar este concernul german Daimler AG, s-ar ajunge la finalul investiției la un număr de 2.500 de angajați.

Pentru ca investiția să fie realizată și-a dat concursul și Consiliul Județean Alba care a semnat în cursul zilei de ieri un protocol cu reprezentanții societății și Primăria Sebeș, prin care fiecare se obligă să sprijine acest proiect.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, autoritățile au început deja demersurile la SC Electrica, SC APA CTTA, pentru a muta o linie de electricitate de înaltă tensiune de  110 kv din zona unde se intenționează să se construiască noua hală de producție. În acest sens reprezentanții CJ au purtat deja discuții cu directorul general al Electrica, cu domnul Ioan Perju de la filiala Alba, care evaluează chiar astăzi demersurile tehnice ce trebuie făcute pentru o intervenție de asemenea anvergură.

Potrivit lui Florin Roman, s-a discutat și cu reprezentanții CNADNR, pentru ca locația noii hale să beneficieze de o linie de rezervă, care să faciliteze traficul pentru cele 40 de TIR-uri ce vor pleca zilnic de la SC Star Transmition – Sebeș. Locația acestei investiții va fi pe teritoriul municipiului Sebeș, înspre Vințu de Jos, chiar în apropiere de Vințișoara. De asemenea lângă Petrești vor fi amenajate spațiile de birouri, pe partea de proiectare.

Se mai intenționează prelunigrea unei rețele de canalizare pentru încă 500 de metri sau crearea unor stații de autobuz, lucruri de care se va ocupa Primăria Sebeș.

În urmă cu o săptămână, directorul general al SC Star Transmition – Bernd Krottmayer spunea  că planurile de extindere a activității de producție la Sebeș, prin construirea unei noi hale, va crea pe parcursul anului viitor, cu condiția ca totul să meargă bine, peste 200 de locuri de muncă.

Acum, potrivit lui Florin Roman, vicepreședintele CJ Alba, datorită sprijinului important pe care administrația județeană și locală din Sebeș îl vor acorda companiei, investiția are mari șanse să devină una de sute de mii de euro, și 2.500 de angajați. Suma totală a investiției la Cugir și la Sebeș ar ajunge astfel la 300.000.000 de euro.

Societatea activează în industria construcțiilor de mașini și produce la Cugir și Sebeș roți dințate și cutii de viteze (asamblare) pentru autoturismele/camioanele Mercedes.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea