Rămâi conectat

Ştirea zilei

SC Salubritate Apuseni SRL Câmpeni – o definiţie pentru curăţenia din Munţii Apuseni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    SC Salubritate Apuseni SRL s-a format prin externalizarea Serviciului Public de Gospodărire Comunală din cadrul Consiliului Local Câmpeni. Noul sediu şi „flotila” de utilaje petru colectarea gunoiului şi curăţenie au fost lansate pe piaţă săptămâna trecută, la Câmpeni. SC Salubritate Apuseni SRL deserveşte atât populaţia oraşului Câmpeni cât şi alte 10 comune din zona Munţilor Apuseni, prin consiliile locale asociate: Arieşeni, Gârda de Sus, Scărişoara, Albac, Horea, Vadu Moţilor, Poiana Vadului, Vidra, Avram Iancu şi Sohodol, ne-a informat directorul societăţii, Constantin Ioan Motora. Societăţii i-a fost delegată gestiunea serviciilor de salubrizare, utilajele, pubelele şi eurocontainerele fiind concesionate acesteia. Sediul societăţii se află în incinta Primăriei Oraşului Câmpeni, la parter.
lDotarea şi cifrele de afaceri a SC SALUBRITATE APUSENI SRL
În prezent, în dotarea SC SALUBRITATE APUSENI SRL se află 3 autocompactoare (din care una de 16 mc, în valoare de 90.000 de euro, a fost achiziţionată din fondurile societăţii la finalul anului 2011), o automăturătoare, 1620 europubele, 170 de eurocontainere şi o Dacia Logan Van.
Pentru colectarea selectivă, în 2011 au fost cumpărate 40 de eurocontainere şi 60 de europubele destinate colectării selective. Tot în 2011 au fost amenajate 22 de puncte destinate colectării selective în cele 11 localităţi. De la agenţii economici şi instituţiile publice din Câmpeni se colectează de două ori pe săptămână deşeurile de hârtie/carton. Toate lucrările sunt executate de 21 de angajaţi. În 2011, cifra de afaceri a SC SALUBRITATE APUSENI SRL a fost de 903.697 lei, cu un profit brut de 62.974 lei. Au fost încheiate 1421 de contracte cu persoane fizice şi 319 contracte cu personae juridice şi instituţii publice.
lEcologizare completă pe cele două văi ale Arieşului
Depozitarea deşeurilor se face în haldele din Zlatna şi Baia de Arieş.  SC Salubritate Apuseni SRL prestează serviciul de pre-colectare, colectare, transport şi depozitarea reziduurilor menajere, operaţiunea de măturat mecanizat (cu ajutorul unor dispozitive adaptate pe autovehicule, cu maşini specializate care folosesc perii cilindrice care vin în contact direct cu suprafaţa pe care se execută), măturat manual căi publice, activitatea de încărcat gunoi stradal, curăţat rigole.
„Pentru 2012 avem în plan achiziţionarea unei prese pentru balotat PET-uri, şi achiziţionarea unei autoutilitare de 3,5 t destinată transportului deşeurilor colectate selectiv. Se încearcă implementarea sistemului de colectare selectivă la gospodăriile individuale, în acest sens fiind achiziţionaţi 5000 de saci menajeri inscripţionaţi. În 2012 vom majora cantităţile de deşeuri colectate selectiv, prin amenajarea a încă 12 puncte de colectare în cele 11 localităţi” a declarat directorul SC SALUBRITATEA APUSENI SRL Câmpeni, Constantin Ioan Motora.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea