Rămâi conectat

Ştirea zilei

SC Fotbal Club Unirea 2006 SA – creanţe de 1,8 milioane euro! Dacă DGFP Alba pierde procesul, se ajunge la 575.000 euro

Publicat

în

SC Fotbal Club Unirea 2006 SA, societatea care administrează unica echipă de fotbal din Alba prezentă vreodată în Liga 1, are de achitat datorii în valoare de 8.073.961,53 lei, dacă luăm în calcul şi respectiva sumă din dreptul finanţelor (un total de aproximativ 1,8 milioane euro), conform tabelului definitiv de creanţe depus în data de 1 octombrie 2013 de administratorul judiciar Florinel Oprinca la Tribunalul Alba în dosarul de insolvenţă deschis la solicitarea firmei SC Man Tours.
Firme de servicii, echipament sportiv sau transport, societăţi hoteliere, foşti angajaţi, conducători şi fotbalişti, actuali antrenori ai echipei fanion a judeţului Alba, dar şi DGFP Alba (prima în topul datoriilor), Primăria Municipiului Alba Iulia, Federaţia Română de Fotbal, Asociaţia FC Unirea 1924 compun tabelul definitiv al creanţelor SC Fotbal Unirea 2006 SA, societate care administrează clubul albaiulian. Cuantumul datoriilor depăşeste suma de 1,8 milioane de euro, plecându-se de la 539 de lei (Serviciul Judeţean de Ambulanţă) şi până la creanţa Finanţelor Publice cifrată la aproape 1,9 milioane lei (la care se pot adăuga încă peste 5,5 milioane lei – o creanţă bugetară aflată sub condiţie suspensivă).
*Peste 40 de creditori
La masa credală sunt înscrişi peste 40 de creditori care totalizează creanţe în valoare de 2.563.898,53 lei (încă 5.510.063 fiind sub condiţie suspensivă – o creanţă bugetară a DGFP Alba). Următorul pas va fi depunerea planului de reorganizare a grupării fanion a judeţului, cu o perioadă de implementare de 1-3 ani. În cazul în care respectiva sumă, pusă sub condiţie suspensivă nu va fi aprobată în urma demersurilor în instanţă, datoriile s-ar reduce substanţial cu două treimi, ajungând la aproximativ 575.000 de euro. Planul de reorganizare ar trebui să vizeze revitalizarea activităţii clubului ce mai există doar la nivel de juniori, astfel încât să se achite datoriile. Conform Legii Insolvenţei, trebuie achitate în primul rând creanţele salariale, apoi cele garantate, cele bugetare şi în ultimul rând cele chirografare.
*Sarmeş şi Trifan la masa credală, cu 17.000 euro
Alături de nume ale jucătorilor Bucurică, Pascal, I. Grozav, F. Himcinschi, V. Florea, G. Croitoru, antrenorilor (A. Himcinschi, F. Brumaru, V. Ursu, Lopăzan, Gh. Vasile etc), personalului administrativ (I. Vlad, M. Ciucur, T. Rângheţ, Gh. Vesi) apar şi solicitările a doi dintre conducătorii aflaţi în staff-ul Unirii după anul 2005. Este vorba de Marian Ionel Sarmeş – preşedintele Consiliului de Administraţie (cu suma de 14.464,46 lei) şi Vasile Trifan – vicepreşedintele CA (cu suma de 62.851,22 lei), iar cei doi solicită să-şi recupereze un total de aproximativ 17.000 euro. Nu este o practică neobişnuită în lumea fotbalului, întrucât patronii George Copos s,i Florian Walter s-au înscris şi ei la „masa credală” la cluburile pe care le-au păstorit pe prima scenă, Rapid Bucureşti şi „U” Cluj.
*Primii în top: DGFP Alba, FC Unirea 1924 şi FRFCei mai mari creditori ai SC Fotbal Club Unirea 2006, cu datorii admise sunt DGFP Alba (1.868.914 lei, plus 5.510.063 – sub condiţie suspensivă), urmată de FC Unirea 1924 (221.452,11 lei), Federaţia Română de Fotbal (69.619,59 lei), Vasile Trifan (62.851,22 lei), SC Man Tours (57.497,57 lei) şi Primăria Municipiului Alba Iulia (44.227,61 lei).
Comparativ cu tabelul preliminar al creanţelor, depus în luna noiembrie a anului trecut au mai apărut în plus creanţa firmei SC Elit, plus o sumă totală de 43.521 lei reprezentând creanţe salariale solicitate de foştii jucători şi antrenori, Răzvan Andrei Dâlbea, Andrei Poverlovici, Emanuel George Rus (masor), Blaz Sliskovic, Gabriel Stan şi Stelian Gherman.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Restaurarea Palatului Principilor din Alba Iulia: Costuri de 10 ori mai mari, pentru administrația locală, față de cele prevăzute inițial

Publicat

în

Restaurarea Palatului Principilor din Alba Iulia: Costuri de 10 ori mai mari, pentru administrația locală, față de cele prevăzute inițial

Restaurarea Palatului Principilor din Alba Iulia, clădirea în care a locuit timp de 10 luni Mihai Viteazul, costă administraţia locală o sumă de zece ori mai mare decât cea contractată iniţial.

Începute la sfârşitul lui 2018, lucrările ar fi trebuit să fie finalizate anul trecut. Valoarea contractului încheiat cu firma care a câştigat licitaţia a fost de peste 16 milioane de lei, iar în urma actualizării investiţiei s-a ajuns, până în prezent, la cheltuieli de peste 27,5 milioane de lei. Diferenţa este de 11,5 milioane de lei, respectiv mai mult de două milioane de euro. Potrivit primarului Gabriel Pleşa, restaurarea corpului E al monumentului istoric s-ar putea finaliza în luna octombrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majorarea s-a aplicat cheltuielilor neeligibile din proiect suportate de Primăria Alba Iulia, care au crescut de zece ori.

Proiectul, unul complex, ce a presupus lucrări de consolidare, conservare, restaurare – inclusiv picturi murale decorative, dotări interioare şi expoziţionale, avea asigurată o finanţare cu fonduri europene de 98% din valoarea totală.

În urma actualizării în mai multe rânduri a devizului, proiectul are cheltuieli neeligibile majorate de la 600.000 de lei la peste 6 milioane de lei, potrivit datelor prezentate de primar.

Palatul se află din 2009 în proprietatea publică a municipiului Alba Iulia şi în administrarea Consiliului Local. Aici ar urma să fie amenajat un Muzeu al Principatului Transilvaniei. În timpul lucrărilor, au fost descoperite artefacte arheologice vechi de sute de ani.

Palatul cu 250 de încăperi înregistrează cinci secole de existenţă cu modificări, refaceri şi adăugiri până în secolul XVIII. Clădirea i-a găzduit pe principii Transilvaniei, în perioada în care Alba Iulia a fost, timp de 143 de ani, capitala Principatului autonom al Transilvaniei. Odată cu cucerirea Transilvaniei de către austrieci, clădirea uriaşă a fost transformată în cazarmă militară şi a rămas cu acest statut timp de 300 de ani.

Iniţial, clădirea a avut drept destinaţie reşedinţa Capitoliului romano-catolic, adică locul unde se redactau şi autentificau acte. Din secolul al XVI-lea, a fost reşedinţă princiară, iar pentru o perioadă de 10 luni, în anii 1599 şi 1600, edificiul a servit ca reşedinţă a voievodului Mihai Viteazul.

sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Premierul Portugaliei, vizită de lucru în România: Antonio Costa se va întâlni astăzi cu prim-ministrul Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis

Publicat

în

Premierul Portugaliei, vizită de lucru în România: Antonio Costa se va întâlni astăzi cu prim-ministrul Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, efectuează joi, 19 mai, o vizită de lucru în România, în cadrul căreia se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, iar mai apoi va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit programului anunţat de autorităţi, premierul portughez va fi întâmpinat, joi dimineaţă, la Palatul Victoria, de omologul său român, pe agenda întâlnirii figurând şi o conferinţă de presă comună a celor doi înalţi oficiali.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, cei doi premieri urmează să participe şi la semnarea acordului între România şi Republica Portugheză privind cooperarea în domeniul apărării.

Ulterior, prim-ministrul Antonio Costa va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, unde va purta cu acesta o serie de convorbiri, tete-a-tete şi oficiale.

În aceeaşi zi, premierul portughez va avea la Palatul Parlamentului o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, Angel Tîlvăr şi vicepreşedintele PSD, europarlamentarul Victor Negrescu.

Joi după-amiază, şeful Executivului de la Lisabona va efectua, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă, o vizită la Batalionul 1 Instrucţie „Olt”, localitatea Caracal, judeţul Olt.

sursa: ziarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

BACALAUREAT 2022, sesiunea specială: ASTĂZI are loc proba obligatorie a profilului. CALENDAR

Publicat

în

BACALAUREAT 2022, sesiunea specială: ASTĂZI are loc proba obligatorie a profilului

Bacalaureatul 2022, sesiunea specială, continuă astăzi, 19 mai, cu proba obligatorie a profilului, pentru elevii olimpici din România.

Această sesiune este pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2022.

 • Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen se face în zilele de 9 și 10 mai.

În perioada 12-13 mai 2022 are loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Proba pentru competențele digitale este programată pe 16 și 17 mai.

Elit - Gustul Desăvârșit

Candidații vor susține proba scrisă la Limba și literatura română pe data de 18 mai. Proba obligatorie a profilului este pe 19 mai, iar pe 20 mai – proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 26 mai. Contestațiile se vor depune în aceeași zi, între orele 12-14.

Iată calendarul oficial al sesiunii speciale a examenului de BAC 2022:

 • 9-10 mai 2022: Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen
 • 11 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 12-13 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 16-17 mai 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 17 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 18 mai 2022: Limba și literatura română — proba E)a) — proba scrisă
 • 19 mai 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E)c) — proba scrisă
 • 20 mai 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d) — proba scrisă
 • 23 mai 2022: Limba și literatura maternă — proba E)b) — proba scrisă
 • 26 mai 2022: Afișarea rezultatelor până la ora 12.00
  • Depunerea contestațiilor (între orele 12.00 și 14.00)
 • 26-29 mai 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 29 mai 2022: Afișarea rezultatelor finale

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare