Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Sauvignon Blanc, sec, din 2023 de la Ciumbrud este sortimentul câștigător la Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porducători din Alba: Ce alte vinuri au mai fost premiate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sauvignon Blanc, sec, din 2023 de la Ciumbrud este sortimentul câștigător la Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porducători din Alba: Ce alte vinuri au mai fost premiate

Ieri, 23 aprilie, la Sâncrai a avut loc Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porudcători din Județul Alba. Printre câștigători se află sortimentele Sauvignon Blanc, din Ciumbrud, Muscat Ottonel, din Blaj sau Fetească Regală cu Muscat Ottonel și Roze din Cricău.

Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Producători din Județul Alba a acordat următoarele premii pentru micii producători:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Marea medalie de aur pentru vinul Sauvignon Blanc, sec, 2023 de la Pivnița Savu. În urma concursului au fost desemnate următoarele premii pentru micii producători:

Locul I: Sauvignon Blanc și Traminer Roz – Pivnița Savu, Ciumbrud
Locul II: Muscat Ottonel – SCDVV Blaj
Locul III: Fetească Regală cu Muscat Ottonel și Roze (cupaj) – Casa Maria, Cricău

Citește și: Jidvei, singurul brand românesc de vinuri în Top 100 de producători premium din întreaga lume

În cadrul Galei de decernare a premiilor, pe lângă vinurile participante au fost desemnate vinurile reprezentative ale județului Alba pentru anul 2024, după cum urmează:

din partea marelui producător – Jidvei SRL – Weinland Sauvignon Blanc 2023
din partea producătorului mijlociu – Domeniul Ciumbrud – Privilegium Sauvignon Blanc 2023
din partea micilor producători – Pivnița Savu – Sauvignon Blanc 2023

În concurs au fost înscrise 85 de probe ale producătorilor locali din localitățile: Aiud, Ciumbrud, Blaj, Crăciunelul de Jos, Ighiu, Bucerdea Vinoasă, Cricău, Țelna, Sebeș, Gârbova de Sebeș, Răchita și Sântimbru.
Conform regulamentului, au fost premiate vinurile participante în concurs, fiind acordate 49 medalii de aur, 24 medalii de argint și 9 medalii de bronz, pentru vinurile din soiurile Sauvignon Blanc, Muscat Otonel, Fetească Regală, Traminer Roz, Chardonnay, Riesling de Rhein, Radames, Furmint, Riesling italian, Iordovan, Pinot Gris, Neuburger, Bianca, Fetească albă, Selena, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot și Marea medalie de aur pentru vinul Sauvignon Blanc, sec, 2023 de la Pivnița Savu.

Organizat de Asociația Țara Vinului, Consiliul Județean Alba și Grupurile de Acțiune Locală Pe Mureș și pe Târnave și GAL Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare, evenimentul a reunit producători de vinuri din toate cele patru podgorii ale județului Alba și se înscrie în seria evenimentelor de promovare a micilor viticultori locali, dar și a județului Alba ca regiune vitivinicolă și de turism oenologic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud

Unirea Ziarul

Publicat

în

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud Bărbatul care a organizat într-un bar din orașul Abrud activităţi de jocuri de noroc, fără a deţine licenţă sau autorizaţie, a fost obligat, definitiv, să achite suma de 800.000 de lei la bugetul de stat. Singura modificare survenită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea