Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Șase oferte la licitația cu valoare estimată de 19 milioane de euro pentru colectarea și transportul deșeurilor în zona 1 a județului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Licitația organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Salubris” Alba pentru concesionarea serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor în cea mai mare zonă a judeţului Alba a intrat în faza analizei ofertelor. Zona cuprinde municipiile Alba Iulia şi Aiud, respectiv oraşele Teiuş şi Ocna Mureş și comunele limitrofe acestora.

Un număr de șase oferte au fost depuse până la termenul limită al procedurii de achiziție publică, 16 martie 2018. Valoarea totală estimată a contractului, fără TVA, este de 87.829.319 lei (19 milioane de euro), ceea ce justifică interesul operatorilor care activează în domeniul salubrității. Companiile interesate în obținerea contractului sunt:

  • SC Activ Salubritate SA București cu terț susținător Impresa Sangalli Giancarlo & C. SRL Monza – Italia;
  • SC Supercom SA București;
  • Asocierea SC Brai – Cata SRL București (lider asociere) – SC Stericycle Romania SRL Jilava
  • Asocierea SC RER Vest SA Oradea (lider asociere) – SC Retim Ecologic Service SA Timișoara
  • SC Polaris M Holding SRL Constanța
  • SC Financiar Urban SRL Pitești

Dintre ofertanți, Polaris M Holding derulează și în prezent activitatea de colectare și transport a deșeurilor în municipiul Alba Iulia, în timp ce Financiar Urban realizează același serviciu în Ocna Mureș. Zona 1 a judeţului, din care ar urma să fie colectate şi transportate deşeurile în cadrul acestui contract, are o populaţie de 154.279 de locuitori, ceea ce reprezintă aproape jumătate din numărul locuitorilor județului Alba. Pe lângă cele patru localităţi urbane, în această zonă mai sunt incluse comunele Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalţ, Stremţ, Galda de Jos, Cricău, Înbtregalde, Ighiu, Sîntimbru, Rîmeţ, Rădeşti, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopîrta, Fărău, Noşlac, Lunca Mureşului şi Unirea. Documentaţia a fost publicată pe SEAP în 14 septembrie 2017. Inițial, termenul limită de depunere a ofertelor a fost 17 noiembrie 2017, însă a fost prelungit pentru 16 martie 2018 ca urmare a suspendării procedurii timp de peste trei luni din cauza unei contestații la CNSC.

Operatorul care va obţine contractul va colecta deşeurile din localitățile menționate şi le va transporta la staţia de transfer Aiud sau direct la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos. Potrivit caietului de sarcini, operatorul delegat va plăti UAT-urilor componente o redevenţa reprezentând 5% din valoarea cifrei de afaceri realizate din activitatea de colectare şi transport pe raza de administrare teritorială a acestora conform contractului de delegare a gestiunii. În plus, operatorul delegat va plăti, o taxa de administrare în favoarea ADI Salubris Alba în valoare de 0,75% din valoarea cifrei de afaceri totală realizată din activitatea de colectare şi transport pe lotul de operare.

Prin contractul ce va fi încheiat de către ADI Salubris Alba se vor reglementa următoarele tipuri de activităţi: colectarea separată de la populaţie şi de la operatorii economici a deşeurilor menajere reciclabile pe 3 fracţii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă; colectarea separată a deşeurilor menajere reziduale; coletarea şi gestionarea deşeurilor periculoase din deşeurile menajere; colectarea deşeurilor abandonate pe domeniul public; transportul acestor categorii de deşeuri la staţia de transfer Aiud şi la CMID Galda de Jos; colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public şi predarea acestora unităţilor de ecarisaj.

Încasarea tarifelor se va face lunar, direct de la toţi generatorii de deşeuri din mediul urban, precum şi de la cei non-casnici din mediul rural. De la populaţia din mediul rural, preţul serviciilor va fi încasat de la primării, care, la rândul, lor vor primi banii de la oameni prin intermediul unei taxe de salubritate. În prezent, Asociația ”Salubris Alba” derulează procedura de analiză a celor șapte oferte depuse pentru zonele 4 și 2.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea