Șase cadre medicale de la Spitalul Județean Alba au intrat, preventiv, în autoizolare, după ce au operat un pacient venit recent din Austria

Șase cadre medicale de la Spitalul Județean Alba au intrat, preventiv, în autoizolare, după ce au operat un pacient venit recent din Austria

Șase cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Alba lulia, între care un medic chirug, au luat voluntar și preventiv măsura autoizolării, după ce în noaptea de duminică spre luni au operat un bărbat întors în urmă cu circa 12 zile din Austria.

La vremea când pacientul s-a reîntors din Austria nu erau în vigoare măsurile privind testarea persoanelor revenite de pe teritoriul Austriei, astfel că bărbatul nu fusese testat anterior operației.

ELIT

Există șanse minime ca acesta să fi fost infectat cu noul virus Covid-19, el necesitând internare pentru o cu totul altă patologie care exclude zona plămânilor. Potrivit unor informații, pacientul ar fi necesitat o intervenție chirurgicală pentru peritonită. Acesta nu a ascuns cadrelor medicale că a fost plecat în străinătate.

Echipa care l-a operat pe bărbat, formată din medic chirurg,asistente și infirmiere, va rămâne în autoizolare până la venirea rezultatelor la testul Covid-19 care i s-a prelevat pacientului, test care a fost trimis pentru prelucrare la Cluj-Napoca.

Este o chestiune de zile sau chiar de ore până când și în județul Alba aparatul de testare a Covid- 19, adus săptămâna trecută de la Cluj-Napoca, va fi pus în funcțiune de către Direcția de Să-nătate Publică Alba. (I.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Emil Avram 24 martie 2020 at 10:03

Incredibil cata lipsa de profesionalism si organizare. Te asteptai ca de la un spital de asemenea anvergura si calibru, cadrele medicale sa fie mai intelepte. Daca e infectat cu COVID, au imprastiat virusul ca la Suceava?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...