Rămâi conectat

Actualitate

Sărbători cu lockdown în aproape toată Europa: Restricții dure puse în aplicare de Crăciun și Anul Nou de mai multe țări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Europa se închide de sărbători, iar restricții peste restricții intră în vigoare de teama răspândirii coronavirusului. Germania, Olanda, Cehia, Lituania, Italia, Ungaria și Turcia intră în carantină dură în perioada Crăciunului și Anului Nou.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că va decide autorizarea vaccinului împotriva coronavirusului, produs de companiile Pfizer și BioNTech, pe 21 decembrie, după apelurile statelor europene pentru a grăbi procesul de evaluare.
Lockdown total în Germania între 16 decembrie și 10 ianuarie

În Germania, de miercuri, a intrat în vigoare o izolare dură, convenită duminică între Guvernul german și cele 16 state federale, care se va prelungi până la 10 ianuarie.

„Începând de miercuri, viețile noastre vor fi afectate de măsuri mai restrictive ca oricând în istoria țării. Situația este foarte gravă’”, a spus un oficial german.

Şi şcolile îşi închid porţile. Până la 10 ianuarie, magazinele, restaurantele şi afacerile considerate non-esenţiale se închid din nou în Germania. Se menţine limita de cinci persoane din două familii diferite, la reuniunile private.
De Crăciun și de Anul Nou, italienii nu au voie să părăsească orașele de reședință

În Italia, Guvernul ia în calcul noi restricţii pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou, pentru a limita şi mai mult deplasarea oamenilor.

De la începutul acestei luni, Guvernul a adoptat un pachet de măsuri, inclusiv o prelungire a restricțiilor de circulație pe timpul nopții.

De asemenea, oamenii nu mai pot călători între regiuni, în perioada 21 decembrie și 6 ianuarie.
Carantină și în Olanda

O carantină de cinci săptămâni a intrat de vigoare și în Olanda, în încercarea de a limita extinderea COVID-19

Toate magazinele neesențiale, cu execepția supermarketurilor, magazinelor alimentare și farmaciilor sunt magazine de marți, în timp ce școlile se vor închide începând de miercuri. În Franța, premierul a cerut oamenilor să se autoizoleze cu opt zile înainte de Crăciun, potrivit Antena3.
Ungaria și Turcia iau măsuri dure

În Ungaria, premierul Viktor Orbán va anunța pe 21 decembrie, dacă vor fi excepții de la restricții în perioada Crăciunului.

Măsuri se iau și în Turcia, unde autoritățile vor impune o carantină totală de patru zile, începând din 31 decembrie, pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

De asemenea Cehia și Lituania au luat, de asemenea, măsuri pentru stoparea pandemiei.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai: „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai Marţi, 5 decembrie, se împlinesc şase ani de la moartea Regelui Mihai. „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea Naţiunii noastre”, susţine Casa Regală a României „Acum şase ani, în ziua de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare