„Sărbătoarea primăverii”, un excelent concert de muzică folk la Aiud
Dacă unii aiudeni mai „patrioţi” spun că la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” nu se întâmplă mai nimic, iată că şi atunci când se întâmplă, aiudenii nu prea sunt interesaţi. Numai aşa se explică de ce la excepţionalul concert de muzică folk la ca re a avut un recitsl de excepţie cantautorul Emeric Imre din Cluj Napoca, sala a fot plină doar pe jumătate.
În ciuda promovării asidue făcute timp de mai bine dedouă săptămâni şi a invitaţiilor nominale sau mai puţin nominal pe care organizatorii, Primăria Municpiului Aiud şi central ciliultiral aiudean le-a împărţit prin mun icipiu în sala au fost aproape 140 de personae, cu ceva mai puţin de jumătatea capacităţii.
Aşa cum afirma unul dintre spectator se pare că lipsa de interes de a încerca şi alte genuri de muzică, în afară de muzica de consum (făcea referinţă la manele) s-a aşezat bine merci pete municipiu.
„Dacă venea Guţă şi concerta sala era arhiplină, iar la uşă trebuia să stea jandarmii pentru a face ordine. Este jenant că aiudsenii nu mai participă la un conert de asemenea calitate, mai ales că intrarea este gratuită” a firmat aiudeanul C.P.
Dedicat femeilor şi organizat în cadrul unei mai ample acţiuni culturale denumită „Sărbătoarea primăverii” concertul a fost prefaţat de un gest deosebit de elegant făcut de primarul municipiului Aiud domnul Mihai Horaţiu Josan, care a oferit tuturor femeilor câte un mărţişor.
Deschiderea manifestării, a foat făcută de „gazde” pe scena Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu” evolund primul, Marius Moga, pentru ca apoi s urmeze „tripleta” Adi Mitescu, Puiu Bretoiu, Daniel Opriţa, finalul aparţinân lu Emeric Imre, una dintre cele mai celebre voci ale muzicii folck transilvane.
O surpriză deosebit de plăcută a fost făcută de gazede prin invitarea poetului Teo Laurean care a recitat din creaţia sa câteva poezii dedicate femeilor. La fel de interesantă şi plăcută a fost iniţiativa de priectarea, în permanenţă a unor fotografii realizate de Cristina Buduşan şi Andrei Bako.
Dorel Lazăr
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 11 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 16 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 4 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri