Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

„Sărbătoarea primăverii”, un excelent concert de muzică folk la Aiud

Ioana Oprean

Publicat

în

aiudDacă unii aiudeni mai „patrioţi” spun că la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” nu se întâmplă mai nimic, iată că şi atunci când se întâmplă, aiudenii nu prea sunt interesaţi. Numai aşa se explică de ce la excepţionalul concert de muzică folk la ca re a avut un recitsl de excepţie cantautorul Emeric Imre din Cluj Napoca, sala a fot plină doar pe jumătate.

În ciuda promovării asidue făcute timp de mai bine dedouă săptămâni şi a invitaţiilor nominale sau mai puţin nominal pe care organizatorii, Primăria Municpiului Aiud şi central ciliultiral aiudean le-a împărţit prin mun icipiu în sala au fost aproape 140 de personae, cu ceva mai puţin de jumătatea capacităţii.

imre aiudAşa cum afirma unul dintre spectator se pare că lipsa de interes de a încerca şi alte genuri de muzică, în afară de muzica de consum (făcea referinţă la manele) s-a aşezat bine merci pete municipiu.

„Dacă venea Guţă şi concerta sala era arhiplină, iar la uşă trebuia să stea jandarmii pentru a face ordine. Este jenant că aiudsenii nu mai participă la un conert de asemenea calitate, mai ales că intrarea este gratuită” a firmat aiudeanul C.P.

Dedicat femeilor şi organizat în cadrul unei mai ample acţiuni culturale denumită „Sărbătoarea primăverii” concertul a fost prefaţat de un gest deosebit de elegant făcut de primarul municipiului Aiud domnul Mihai Horaţiu Josan, care a oferit tuturor femeilor câte un mărţişor.

Deschiderea manifestării, a foat făcută de „gazde” pe scena Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu” evolund primul, Marius Moga, pentru ca apoi s urmeze „tripleta” Adi Mitescu, Puiu Bretoiu, Daniel Opriţa, finalul aparţinân lu Emeric Imre, una dintre cele mai celebre voci ale muzicii folck transilvane.

O surpriză deosebit de plăcută a fost făcută de gazede prin invitarea poetului Teo Laurean care a recitat din creaţia sa câteva poezii dedicate femeilor. La fel de interesantă şi plăcută a fost iniţiativa de priectarea, în permanenţă a unor fotografii realizate de Cristina Buduşan şi Andrei Bako.

Dorel Lazăr


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

21 iulie 1821: Se naște la Bacău Vasile Alecsandri, poet, prozator și dramaturg

Ioana Oprean

Publicat

în

21 iulie 1821: Se naște la Bacău Vasile Alecsandri, poet, prozator și dramaturg Poet, prozator și dramaturg, Vasile Alecsandri s-a născut la date de  21 iulie 1821, la Bacău. Acesta a provenit dintr-o familie boierească de curînd ridicată la o poziție de oarecare însemnătate; fiu al medelnicerului Vasile Alecsandri (ajuns mai tîrziu vornic) și al […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Cine a fost Sfântul Ilie, cel care aduce ploaia și umblă pe cer într-un car de foc. Tradiții și obiceiuri de 20 iulie

Ioana Oprean

Publicat

în

Cine a fost Sfântul Ilie, cel care aduce ploaia și umblă pe cer într-un car de foc. Tradiții și obiceiuri de 20 iulie În fiecare an, la data de 20 iulie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie Tesviteanul. Acesta este cunoscut drept făcător de minuni și aducător de ploi în perioadele de secetă. Citește […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

20 iulie 1927, Mihai I devine regele României, la vârsta de numai 6 ani

Ioana Oprean

Publicat

în

20 iulie 1927, Mihai I devine regele României, la vârsta de numai 6 ani Fiind minor, atribuţiile regelui au fost exercitate de o Regenţă. Treptat, această instituţie şi-a pierdut din autoritate, iar Carol al II-lea a profitat de divergenţele existente între formaţiunile politice şi pe 8 iunie 1930 a fost restaurat pe tronul României. Mihai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea