„Sărbătoarea primăverii”, un excelent concert de muzică folk la Aiud

Paul Voicu - Primar 2020

aiudDacă unii aiudeni mai „patrioţi” spun că la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” nu se întâmplă mai nimic, iată că şi atunci când se întâmplă, aiudenii nu prea sunt interesaţi. Numai aşa se explică de ce la excepţionalul concert de muzică folk la ca re a avut un recitsl de excepţie cantautorul Emeric Imre din Cluj Napoca, sala a fot plină doar pe jumătate.

În ciuda promovării asidue făcute timp de mai bine dedouă săptămâni şi a invitaţiilor nominale sau mai puţin nominal pe care organizatorii, Primăria Municpiului Aiud şi central ciliultiral aiudean le-a împărţit prin mun icipiu în sala au fost aproape 140 de personae, cu ceva mai puţin de jumătatea capacităţii.

ELIT

imre aiudAşa cum afirma unul dintre spectator se pare că lipsa de interes de a încerca şi alte genuri de muzică, în afară de muzica de consum (făcea referinţă la manele) s-a aşezat bine merci pete municipiu.

„Dacă venea Guţă şi concerta sala era arhiplină, iar la uşă trebuia să stea jandarmii pentru a face ordine. Este jenant că aiudsenii nu mai participă la un conert de asemenea calitate, mai ales că intrarea este gratuită” a firmat aiudeanul C.P.

Mihail David - 2020

Dedicat femeilor şi organizat în cadrul unei mai ample acţiuni culturale denumită „Sărbătoarea primăverii” concertul a fost prefaţat de un gest deosebit de elegant făcut de primarul municipiului Aiud domnul Mihai Horaţiu Josan, care a oferit tuturor femeilor câte un mărţişor.

Deschiderea manifestării, a foat făcută de „gazde” pe scena Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu” evolund primul, Marius Moga, pentru ca apoi s urmeze „tripleta” Adi Mitescu, Puiu Bretoiu, Daniel Opriţa, finalul aparţinân lu Emeric Imre, una dintre cele mai celebre voci ale muzicii folck transilvane.

O surpriză deosebit de plăcută a fost făcută de gazede prin invitarea poetului Teo Laurean care a recitat din creaţia sa câteva poezii dedicate femeilor. La fel de interesantă şi plăcută a fost iniţiativa de priectarea, în permanenţă a unor fotografii realizate de Cristina Buduşan şi Andrei Bako.

Dorel Lazăr

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...