Rămâi conectat

Curier Județean

Sărbătoarea Muzicii 2017: Smokie, formația britanică de muzică rock și trupa Compact concertează duminică seara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Smokie, formația britanică de muzică rock, activă din 1968 până în prezent, concertează, duminică seara, în Piața Cetății din Alba Iulia, în ultima seară a Festivalului Sărbătoarea Muzicii. De asemenea, astăzi va concerta și trupa Compact.

Majoritatea țărilor europene celebrează pe 21 iunie ”Sărabătoarea muzicii”, un eveniment care a avut geneza în Franța anilor ‘80 și care “reunește” anual mii de muzicieni din peste 100 de țări de pe glob. Alba Iulia este unul dintre orașele din România care a păstrat în ultimii ani principiile care stau la baza acestui eveniment: diversitatea genurilor muzicale, accesul gratuit la scenă pentru public, sonorizarea unor zone istorice de patrimoniu și, mai mult decât orice, sincronizarea cu eforturile altor țări de a pune în valoare muzica și muzicienii, amatori și profesioniști deopotrivă.

Program, DUMINICĂ, 25 iunie

Ora 19:00 – Concert COMPACT

Ora 20:00 – Concert SMOKIE

Smokie este o formație muzicală britanică de muzica rock, activă în perioada anilor 1968-prezent, formată inițial din Chris Norman voce și chitară armonică, Alan Silson la chitară solo, Terry Utley la chitară bas și Pete Spencer la baterie.

Inițial denumit The Yen, apoi The Sphynx și mai târziu Essence, trupa a fost formată la gimnaziul St. Bede’s din Heaton, Bradford, Anglia. A fost compusă inițial din Chris Norman (voce/chitară/pian) (n. Christopher Ward Norman pe 25 octombrie 1950, Redcar, Yorkshine), Terry Uttley (bass/voce) (Terence Uttley, n. 9 iunie 1951, Birkenshaw, Yorkshine), Alan Silson (chitară plumb/voce) (n. 21 iunie 1951, Birkenshaw, Yorkshine) Ron Kelly (n. Ronald Kelly, 1952). În principal aveau concerte în mici cluburi din Bradford precum și a comunitățile înconjuratoare.

În mai 1968, grupul l-a luat ca manager pe Mark Jordan, care i-a sfătuit să redenumeasca grupul în Elizabethans. În toamna lui 1968 Kelly a plecat din grup pentru a-și continua studiile. În decembrie același an, grupul a avut o primă apariție la televizor la Yorkshine și o prima apariție în revista Calendar, publicație locală de știri și alte evenimente. În august 1969 grupul compune două piese muzicale pentru programul BBC „High Jinx”. Încurajați de succes, Jordan i-a făcut să înregistreze primul demo tape. În 1970 casa de discuri RCA manifestă un interes foarte mare pentru aceasta trupă, propunându-le schimbarea numelui în Kindness.

La sfârșitul anului 1970, Dave Eager s-a oferit să le fie manager. Ulterior au concertat cu Rory Storm, cântăreț stil „Mersy Beat” și un contemporan al Beatleșilor, potrivit Wikipedia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea