Rămâi conectat

Actualitate

Şapte tineri petrecăreţi din Alba Iulia, sancţionaţi de jandarmi pentru că îşi deranjau vecinii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 7 august a.c., şapte tineri au fost sancţionaţi contravenţional de jandarmi deoarece deranjat liniştea locatarilor unui imobil situat pe strada Arieşului din municipiul Alba Iulia, anunţă Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

În urma unei sesizări, în jurul orei 00.10, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă pe strada amintită şi, în faţa blocului 213, a identificat 7 persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 26 de ani care discutau zgomotos şi deranjau locatarii din blocurile învecinate. Cu toate că şi cu o seară înainte cei şapte fuseseră interpelaţi de jandarmi şi atenţionaţi verbal pentru săvârşirea aceleiaşi fapte se pare că tinerii nu au înţeles recomandările jandarmilor, drept pentru care de această dată aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris. Totodată li s-a pus în vedere că, în caz de recidivă vor fi sancţionaţi pecuniar, amenda în acest caz fiind cuprinsă între 200 şi 1000 de lei.

„Pentru promovarea unor relaţii civilizate în viaţa de zi cu zi, cât şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică necesar desfăşurării în condiţii normale a activităţilor cotidiene reamintim că locatarii ansamblurilor de locuit au obligaţia de a-şi respecta vecinii şi a dovada de un comportament civic şi moral responsabil. Atenţionăm asupra faptului că rumoarea provocată de grupurile de tineri care staţionează în imediata apropiere a spaţiilor de locuit nu de puţine ori a dus la apariţia unor situaţii conflictuale, uneori chiar de natură penală, sancţionabile cu închisoarea.  Pentru evitarea unor astfel de situaţii le indicăm acestora ca, pentru petrecerea timpului liber, să apeleze la spaţiile de divertisment special destinate ( localuri, terase, etc.). Totodată, facem apel la cetăţeni să semnaleze prompt la 112 orice încălcare a normelor de convieţuire morală şi socială şi să coopereze cu forţele de ordine care acţionează la faţa locului, în vederea tragerii la răspundere a celor vinovaţi”, se precizează în comunicatul remis presei de Jandarmerie.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea